Ledande position för Canon

PUBLICERAD: 28 februari 2020
UPPDATERAD: 28 februari
Canons high-speed-inkjet tryckpressar.
Canons high-speed-inkjet tryckpressar.

IDC Marketscape MPS positionerar Canon som ett av de stora företagen inom high-speed-inkjet i sin senaste rapport för den grafiska marknaden, 2019–2020. 

Canon har stärkt sin position på sina kärnmarknader samtidigt som de expanderat på den kommersiella grafiska marknaden. Det skriver IDC i sin senaste rapport som kartlagt de största aktörerna globalt inom high-speed-inkjet.

Skrivare och arbetsflödesprogram

Enligt rapporten är framgångarna bakom Canons position på marknaden bland annat deras skrivarportfölj med arkmatade tryckpressar, arbetsflödesprogrammet Prisma, ett växande utbud av bläck och lager av media samt en stark säljorganisation.

Fokus på fyra områden

Christian Unterberger, marknadsföringschef och vice vd för affärsområdet Canon Production Printing säger att de i huvudsak har fokuserat på fyra områden: optimera produktiviteten, maximera utskriftskvaliteten, brerdda applikationsområden samt att minska kundens totala ägandekostnad.

Majoritet av installationer

I Norden och Baltikum står Canon för 65 procent av alla installationer inom segmentet höghastighetsinkjet, enligt uppgifter till Sign&Print.

 

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

Screen höjer ribban med ny höghastighetsinkjet

Screen premiärvisade en helt ny rullmatad höghastighetspress för inkjet under Drupa, Truepress JET 560HDX.
_DSC0800

Rullskrivare med helt ny inkjetteknologi

Mutoh har utvecklat en inkjetskrivare med Fujifilms AQUAFUZE-teknologi med ett nytt vattenbaserat UV-bläck. Denna visas under Drupa tillsammans med bland annat Direct-to-Object-skrivaren XpertJet 1462 som precis vunnit en EDP Award.
Mutoh 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper