Två Motalaföretag går samman

Försäljningschefen Johan Höckert och vd:n Håkan Kindström ska driva Inplastor utveckling framåt.

Gammal kärlek rostar tydligen aldrig. Efter drygt 35 års skilsmässa slås Inplastor och Plastic Printing Scandinavia åter ihop. Företagen kommer tillsammans att fortsätta trycka offset och digitalt på plast under namnet Inplastor AB.

Det var för 35 år sedan när Plastic Printing startade sin verksamhet i Motala efter att ha brutit sig loss från Inplastor AB. De båda företagen offsettrycker på plast. Företagen blir nu ett igen efter att Inplastor har förvärvat Plastic Printing. Bolagen kommer att verka under Inplastor AB.

Får starkt erbjudande

– Vi är väldigt glada över att få med Plastic Printing. Detta stärker oss och blir en viktig del i bolaget. Förutom ökade marknadsandelar kommer vi bli en vinnande kombination med marknadens starkaste erbjudande inom vårt segment – tryckning och bearbetning av plast. Plastic Printing kommer under året att successivt flytta verksamheten till Inplastor, säger Håkan Kindström, vd på Inplastor, i ett pressmeddelande.

Använder tre trycktekniker

Enligt Inplastor har de en omfattande tryckeriverksamhet och trycker på de flesta plastmaterial. I huvudsak använder de screentryck, offset samt en kombination av båda teknikerna. Senaste tillskottet är en digital tryckpress med vattenbaserade latexfärger.

”Gott rykte i branschen”

Johan Höckert som har varit ägare och vd i Plastic Printing sedan 2015 är mycket nöjd med överenskommelsen och säger att affären banar väg för fortsatt utveckling och ett ökat erbjudande till kunderna. Höckert som har 25 års erfarenhet i branschen blir delägare delägare och tar rollen som försäljningschef i Inplastor.

– Det skall bli fantastiskt kul att arbeta vidare inom branschen, det är två väletablerade bolag med gott rykte inom branschen, säger Johan. Jag ser en stor potential att kunna ta nya affärer inom våra produktområden och öka vårt erbjudande till våra kunder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: 

Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: