Photoshop 30 år - Adobe firar med uppdateringar

PUBLICERAD: 9 mars 2020
UPPDATERAD: 9 mars
Adobe firar Photoshops 30-års jubileum med uppdateringar för desktop och Ipad. Illustration: Adobe

Det är 30 år sedan Photoshop lanserades. Adobe firar det hela med att släppa uppdateringar till bildbehandlingsprogrammet.

Ända sedan starten har Adobe fortsatt att utveckla Photoshop i snabb takt, vilket gör det möjligt för designer, fotografer och många andra att förverkliga kreativa ambitioner. Förra året lanserades Photoshop för iPad och ännu fler funktioner drivna av Adobe Sensei AI och maskininlärning integrerades.

Nya uppdateringar

Med anledning av 30-års jubileet släpper Adobe uppdateringar för PC och Ipad. Nedan följer några.

Med Content-Aware-Fill går det att göra fler val och applicera fler filter utan att lämna arbetsfönstret. Enligt Adobe minskar det antalet klick och ger ett snabbare och mer kontrollerat arbetsflöde.

Mer exakta kanter

Lens Blur är en annan funktion för att göra motivet mer realistiskt med mer exakta kanter för suddig förgrund, bakgrund eller till och med ”mellangrund” i bilden.

Photoshop-plattformen har också anpassats, genom prestandaförbättringar, för att ge användaren en mer strömlinjeformad och responsiv upplevelse som ska göra det enklare att undgå att undvika stora filer.

Snabbare upp- och nedladdning

Andra stora uppdateringar är att Type Settings och Object Selection släpps till Ipad, samt en uppdatering av molnkapaciteten med upp till 90 procent snabbare uppladdning och nedladdning.

Läs mer om de senaste Photoshop-uppdateringarna här.

 

Läs vidare

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)