Photoshop 30 år - Adobe firar med uppdateringar

PUBLICERAD: 9 mars 2020
UPPDATERAD: 9 mars
Adobe firar Photoshops 30-års jubileum med uppdateringar för desktop och Ipad. Illustration: Adobe

Det är 30 år sedan Photoshop lanserades. Adobe firar det hela med att släppa uppdateringar till bildbehandlingsprogrammet.

Ända sedan starten har Adobe fortsatt att utveckla Photoshop i snabb takt, vilket gör det möjligt för designer, fotografer och många andra att förverkliga kreativa ambitioner. Förra året lanserades Photoshop för iPad och ännu fler funktioner drivna av Adobe Sensei AI och maskininlärning integrerades.

Nya uppdateringar

Med anledning av 30-års jubileet släpper Adobe uppdateringar för PC och Ipad. Nedan följer några.

Med Content-Aware-Fill går det att göra fler val och applicera fler filter utan att lämna arbetsfönstret. Enligt Adobe minskar det antalet klick och ger ett snabbare och mer kontrollerat arbetsflöde.

Mer exakta kanter

Lens Blur är en annan funktion för att göra motivet mer realistiskt med mer exakta kanter för suddig förgrund, bakgrund eller till och med ”mellangrund” i bilden.

Photoshop-plattformen har också anpassats, genom prestandaförbättringar, för att ge användaren en mer strömlinjeformad och responsiv upplevelse som ska göra det enklare att undgå att undvika stora filer.

Snabbare upp- och nedladdning

Andra stora uppdateringar är att Type Settings och Object Selection släpps till Ipad, samt en uppdatering av molnkapaciteten med upp till 90 procent snabbare uppladdning och nedladdning.

Läs mer om de senaste Photoshop-uppdateringarna här.

 

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Vernissage för energifull affischtävling under mässan

Under Sign&Print-mässan blir det vernissage av de 170 tävlingsbidragen i affischtävlingen Printpower Award. Årets tema är energi.
– Jag ville trycka med screentryck, som jag tycker ger en annan hantverkskänsla än digitaltryck, säger vinnaren Simon Hennerfors om sitt bidrag "Bad energy".
Affischtävling1

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959