Photoshop 30 år – Adobe firar med uppdateringar

Adobe firar Photoshops 30-års jubileum med uppdateringar för desktop och Ipad. Illustration: Adobe

Det är 30 år sedan Photoshop lanserades. Adobe firar det hela med att släppa uppdateringar till bildbehandlingsprogrammet.

Ända sedan starten har Adobe fortsatt att utveckla Photoshop i snabb takt, vilket gör det möjligt för designer, fotografer och många andra att förverkliga kreativa ambitioner. Förra året lanserades Photoshop för iPad och ännu fler funktioner drivna av Adobe Sensei AI och maskininlärning integrerades.

Nya uppdateringar

Med anledning av 30-års jubileet släpper Adobe uppdateringar för PC och Ipad. Nedan följer några.

Med Content-Aware-Fill går det att göra fler val och applicera fler filter utan att lämna arbetsfönstret. Enligt Adobe minskar det antalet klick och ger ett snabbare och mer kontrollerat arbetsflöde.

Mer exakta kanter

Lens Blur är en annan funktion för att göra motivet mer realistiskt med mer exakta kanter för suddig förgrund, bakgrund eller till och med “mellangrund” i bilden.

Photoshop-plattformen har också anpassats, genom prestandaförbättringar, för att ge användaren en mer strömlinjeformad och responsiv upplevelse som ska göra det enklare att undgå att undvika stora filer.

Snabbare upp- och nedladdning

Andra stora uppdateringar är att Type Settings och Object Selection släpps till Ipad, samt en uppdatering av molnkapaciteten med upp till 90 procent snabbare uppladdning och nedladdning.

Läs mer om de senaste Photoshop-uppdateringarna här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: