Inkjet i fyrfärg direkt på kartong

BoxPrint BP-500 demonstreras på Drupamässan i juni. printar CMYK på wellpapp och kartong.

Skrivhuvuden från Memjet sitter i Kolbus nya skrivare, anpassad för att printa på både well och kartong.

Kolbus lanserar BoxPrint BP-500 som trycker i fyrfärg direkt på wellpapp och kartong i upp till 15 millimeters tjocklek. Skrivhuvudena i Kolbusmaskinen utvecklade av Memjet. Hastigheten är 9 alternativt 18 meter per minut beroende på om utskriften sker i upplösningen 800 eller 1600 dpi. Maximal utskriftsstorlek är 1060 millimeter på upp till 1 200 millimeter bred kartong. Längden går att välja fritt.

För korta serier

Enligt Björn Åsell hos återförsäljaren Edvard Schneidler passar bläckstråleskrivaren de som söker en överkomlig lösning för att printa direkt med hög upplösning på wellpapp och kartong.

– De flesta system på marknaden har antingen varit begränsade i storlek eller varit för dyra, Detta öppnar upp för kunder som vill specialisera sig på kartonger i korta serier, säger Björn Åsell på Edvard Schneidler som börjar den officiella säljstarten i samband med Drupa-mässan i Düsseldorf. Men lanseringen är redan igång.

– Tryckprover kommer vi dock kunna ta fram tidigare, påtalar Björn Åsell.

”Rimlig kostnad”

För vilka typer av användare och områden lämpar sig skrivaren?

– Vi tror att behovet för måttanpassade kartonger i kortare serier kommer öka i takt med kravet på effektivare transporter där man inte kör omkring med luft på lastbilarna. Att man nu dessutom kan printa digitalt i fyrfärg till en rimlig kostnad kommer ge våra kunder en konkurrensfördel.

Programvara för variabeltryck

CMYK-bläckbehållarna till maskinen rymmer två liter och ska enligt tillverkaren vara enkla att byta. Inkluderat i maskinlösningen finns en dator där det går att installera programvara för variabeltryck och alternativa ripplösningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: