Etikettryckeri intar England

Med köpet av Watermill Press växer Nordvalls i omsättning, personalstyrka och får in ytterligare kunskap om etiketter för identifikation till bolaget. Pressbild

Nordvalls förvärvar ett engelskt tryckeri för att komplettera verksamheterna i Sjöbo och Kungälv.

Patrik Jenemark, vd på Nordvalls.

Etikettryckeriet Nordvalls med huvudkontor i Sjöbo har gjort klart med sin första produktionsenhet utanför Sverige. Företaget förvärvar engelska Watermill Press Ltd beläget i Bradford, strax utanför Manchester.

Etiketter för identifikation

Det engelska tryckeriet kommer  fortsätta i oförändrad regi med tillverkning av etiketter för identifikation, med livsmedelsföretag som en viktig kundgrupp.

– Nordvalls har som mål att växa med lönsamhet och Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv. Watermill Press arbetar med långsiktiga och nära kundrelationer och har precis som vi en modern maskinpark, säger Nordvalls vd Patrik Jenemark i ett pressmeddelande.

Blir del av koncern

Genom förvärvet blir också Watermill Press, med 28 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor, en del av Lübeckbaserade företagskoncernen Possehl Group. Nordvalls som omsätter drygt 300 miljoner kronor årligen ingår i företagskoncernen sedan 2017.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: