Etikettryckeri intar England

PUBLICERAD: 11 mars 2020
UPPDATERAD: 11 mars
Med köpet av Watermill Press växer Nordvalls i omsättning, personalstyrka och får in ytterligare kunskap om etiketter för identifikation till bolaget. Pressbild

Nordvalls förvärvar ett engelskt tryckeri för att komplettera verksamheterna i Sjöbo och Kungälv.

Patrik Jenemark, vd på Nordvalls.

Etikettryckeriet Nordvalls med huvudkontor i Sjöbo har gjort klart med sin första produktionsenhet utanför Sverige. Företaget förvärvar engelska Watermill Press Ltd beläget i Bradford, strax utanför Manchester.

Etiketter för identifikation

Det engelska tryckeriet kommer  fortsätta i oförändrad regi med tillverkning av etiketter för identifikation, med livsmedelsföretag som en viktig kundgrupp.

– Nordvalls har som mål att växa med lönsamhet och Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv. Watermill Press arbetar med långsiktiga och nära kundrelationer och har precis som vi en modern maskinpark, säger Nordvalls vd Patrik Jenemark i ett pressmeddelande.

Blir del av koncern

Genom förvärvet blir också Watermill Press, med 28 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor, en del av Lübeckbaserade företagskoncernen Possehl Group. Nordvalls som omsätter drygt 300 miljoner kronor årligen ingår i företagskoncernen sedan 2017.

 

Läs vidare

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

Blixtrande precision med iEchos nya laserstansmaskin

IEcho tog med sig en lång rad skärmaskiner till Fespa. Den som kanske fångade besökarnas intresse mest var laserstansmaskinen LCT350 som i blixtrande attacker skar etiketter.
FotoJet-(63)

Nordvalls Etikett först i Norden med HP Indigo V12

Som första tryckeri i Skandinavien har Nordvalls Etikett investerat i HP Indigos toppmodell, HP Indigo V12.
Patrik-Jenemark-Nordvalls-Etikett_webb-1024x682

Senaste nytt

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2