Textilprinter fixar t-tröjor
på åtta sekunder

Roland DG breddar sitt maskinutbud med en helt ny textilprinter.

– Marknaden för digitaltryck direkt på klädesplagg kommer att växa och växa, ç

Texart XT-640S-DTG-printer är det senaste tillägget i Roland DG:s Textart-serie för textiltryck. Den nya skrivaren kan printa i fullfärg – direkt på t-shirts och kläder.

Bomull eller polyester

Enligt tillverkaren gör maskinen det möjligt att printa hållbara färgglada mönster, foton, logotyper och text direkt på ett brett sortiment av tyger tillverkade av bomull eller delvis bomull. Även på kläder och t-shirts gjorda i polyester.

Sublimeringsfärg i CMYK och vit, som har en hög densitet, öppnar också upp för att printa på färgade tyger enligt Roland DG.

Åtta sekunder för en t-shirt

Paul Willems, produktchef och chef för affärsutveckling på Roland DG.

Det tar åtta sekunder att printa på en t-shirt och med en flyttbar basplatta (docking-jig) kan man kombinera olika storlekar av plattor för att maximera mångsidigheten, särskilt när det gäller snabba produktioner. Företagets programvara ErgoSoft Roland RIP har en har också en auto-vit funktion som för print direkt på tyg mer effektivt.

– Den nya Textart XT-640S-DTG är ett bra exempel på de möjligheter som Roland erbjuder med sin digitala teknik. Snabbheten, noggrannheten och mångsidigheten gör att den är ideal för leverantörer av klädesplagg som går från screentryck till digitaltryck, för de som redan kör med textilskrivare, varumärken som vill ha produktionen inhouse, broderiföretag som vill utöka sitt produktutbud och många fler, säger Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning på Roland DG och fortsätter:

– Marknaden för digitaltryck direkt på klädesplagg kommer att växa och växa, och vi ser fram emot att hjälpa fler kunder att vara med i detta.

Andra maskiner

För den som är intresserad av digitalt textiltryck har Roland DG även sublimeringsskrivaren Texart RT-640M. En textilprinter för direktsublimering eller via transferpapper.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: