Över 50 företag på öppet hus

PUBLICERAD: 12 mars 2020
UPPDATERAD: 12 mars
Signcom höll ett öppet hus 5 mars. Drygt ett 50-tal företag var på plats.

Signcom bjöd in till öppet hus den 5 mars på Stockholmskontoret. Dagen bjöd på visning av skiv- och rullmaterial, maskiner och en ”obekväm” föreläsning.

– Över 50 olika företag kom och tittade på nya, hållbara printmedia, skivmaterial från Rowmark, storformatsskrivare och skärare från Mimaki, Roll-X appliceringsbord, vattenbaserat från Epson samt lasergravyr och -märkning från Epilog och Lotus Laser, säger Katarina Millby Andersson från Signcom.

Hon berättar vidare att det under dagen hölls ett annorlunda och mycket intressant föredrag av Signcoms JJ Hendriks: ”Den obekväma föreläsningen”.

– Presentationen belyser vår bransch ur hållbarhetssynpunkt där alla aktörer står inför ett gediget arbete med att få fram fler hållbara alternativ. Signcom har sedan en längre tid sökt, testat, jämfört och tagit fram flera alternativa printmedia som alla innebär lägre miljöpåverkan och fler är på ingång.

– Vi är oerhört glada att så många kom, berättar Erika Axelsson, Key Account Manager på Signcoms Stockholmskontor. Nu fick vi ett fint första tillfälle att visa upp både showroom och lager och samtidigt prata lösningar för produktion och logistik direkt med våra fantastiska kunder.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449