Klartecken för rullskrivare

Colorado 1650 och UVgel 460-bläck får 3M:s prestandagaranti.

Canons senaste Colorado-skrivare får grönt ljus. En kvalitetscertifiering som gäller uv-gel-utskrifter på materialtillverkaren 3M:s printmedier.

Rull-till-rull-skrivare Colorado 1650 presenterades på Fespa-mässan i München 2019. Maskinens uppsättning av bläck och led-härdningstekniken FLXfinish gör att användaren kan välja en matt eller glansig yta för varje enskilt tryck.

Canon production printing har nu fått en fjäder i hatten när det kommer till att uppfylla en säkerställd kvalitet och prestanda för Coloradons uv-gel-utskrifter på en mängd olika 3M-printmaterial. Det har också varit ett uttalat mål för Canon sedan de började utveckla maskinen att kunna erbjuda en bredd på material.

– När vi började utveckla vår senaste uv-gel-teknik var vår ambition att föra alla fördelarna från befintliga bläcktekniker till en lösning och ge våra kunder möjlighet att arbeta med ett så stort antal utskriftsmedier som möjligt, säger Dirk Brouns, vice president för storformatsgrafik hos Canon production printing.

Certifieringen, 3M:s prestandagaranti att de högsta kvalitetsstandarderna uppfylls, avser ett antal godkända 3M-medier i kombination med Colorado 1650 och bläcket UVgel 460.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: