Klartecken för rullskrivare

PUBLICERAD: 13 mars 2020
UPPDATERAD: 13 mars
Colorado 1650 och UVgel 460-bläck får 3M:s prestandagaranti.

Canons senaste Colorado-skrivare får grönt ljus. En kvalitetscertifiering som gäller uv-gel-utskrifter på materialtillverkaren 3M:s printmedier.

Rull-till-rull-skrivare Colorado 1650 presenterades på Fespa-mässan i München 2019. Maskinens uppsättning av bläck och led-härdningstekniken FLXfinish gör att användaren kan välja en matt eller glansig yta för varje enskilt tryck.

Canon production printing har nu fått en fjäder i hatten när det kommer till att uppfylla en säkerställd kvalitet och prestanda för Coloradons uv-gel-utskrifter på en mängd olika 3M-printmaterial. Det har också varit ett uttalat mål för Canon sedan de började utveckla maskinen att kunna erbjuda en bredd på material.

– När vi började utveckla vår senaste uv-gel-teknik var vår ambition att föra alla fördelarna från befintliga bläcktekniker till en lösning och ge våra kunder möjlighet att arbeta med ett så stort antal utskriftsmedier som möjligt, säger Dirk Brouns, vice president för storformatsgrafik hos Canon production printing.

Certifieringen, 3M:s prestandagaranti att de högsta kvalitetsstandarderna uppfylls, avser ett antal godkända 3M-medier i kombination med Colorado 1650 och bläcket UVgel 460.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper