Klartecken för rullskrivare

Colorado 1650 och UVgel 460-bläck får 3M:s prestandagaranti.

Canons senaste Colorado-skrivare får grönt ljus. En kvalitetscertifiering som gäller uv-gel-utskrifter på materialtillverkaren 3M:s printmedier.

Rull-till-rull-skrivare Colorado 1650 presenterades på Fespa-mässan i München 2019. Maskinens uppsättning av bläck och led-härdningstekniken FLXfinish gör att användaren kan välja en matt eller glansig yta för varje enskilt tryck.

Canon production printing har nu fått en fjäder i hatten när det kommer till att uppfylla en säkerställd kvalitet och prestanda för Coloradons uv-gel-utskrifter på en mängd olika 3M-printmaterial. Det har också varit ett uttalat mål för Canon sedan de började utveckla maskinen att kunna erbjuda en bredd på material.

– När vi började utveckla vår senaste uv-gel-teknik var vår ambition att föra alla fördelarna från befintliga bläcktekniker till en lösning och ge våra kunder möjlighet att arbeta med ett så stort antal utskriftsmedier som möjligt, säger Dirk Brouns, vice president för storformatsgrafik hos Canon production printing.

Certifieringen, 3M:s prestandagaranti att de högsta kvalitetsstandarderna uppfylls, avser ett antal godkända 3M-medier i kombination med Colorado 1650 och bläcket UVgel 460.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: