Klartecken för rullskrivare

PUBLICERAD: 13 mars 2020
UPPDATERAD: 13 mars
Colorado 1650 och UVgel 460-bläck får 3M:s prestandagaranti.

Canons senaste Colorado-skrivare får grönt ljus. En kvalitetscertifiering som gäller uv-gel-utskrifter på materialtillverkaren 3M:s printmedier.

Rull-till-rull-skrivare Colorado 1650 presenterades på Fespa-mässan i München 2019. Maskinens uppsättning av bläck och led-härdningstekniken FLXfinish gör att användaren kan välja en matt eller glansig yta för varje enskilt tryck.

Canon production printing har nu fått en fjäder i hatten när det kommer till att uppfylla en säkerställd kvalitet och prestanda för Coloradons uv-gel-utskrifter på en mängd olika 3M-printmaterial. Det har också varit ett uttalat mål för Canon sedan de började utveckla maskinen att kunna erbjuda en bredd på material.

– När vi började utveckla vår senaste uv-gel-teknik var vår ambition att föra alla fördelarna från befintliga bläcktekniker till en lösning och ge våra kunder möjlighet att arbeta med ett så stort antal utskriftsmedier som möjligt, säger Dirk Brouns, vice president för storformatsgrafik hos Canon production printing.

Certifieringen, 3M:s prestandagaranti att de högsta kvalitetsstandarderna uppfylls, avser ett antal godkända 3M-medier i kombination med Colorado 1650 och bläcket UVgel 460.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2