Draget för att minska smittspridning – delar in produktionen i zoner

Corona-virusets spridning får företag att vidta åtgärder. Lasertryk meddelar att de fortsätter med full tryckproduktion genom att köra en taktik med uppdelade zoner för att stävja risken för att smittas av sjukdomen Covid-19.

I orostider till följd av coronavirusets spridning vidtar företag åtgärder genom att exempelvis ställa in kundmöten och att låta personal jobba hemifrån. Lasertryk skriver i ett mejlutskick att de får många frågor från bekymrade kunder som undrar om deras tryckordrar kommer att levereras. Företaget meddelar att produktionen kommer att fortsätta med full kapacitet och för att minska smittspridningen av coronaviruset följer de den danska regeringens instruktioner.

Policyn är att administrativ personal arbetar hemifrån. Men när det gäller tryckproduktionen meddelar Lasertryk att de kommer att fortsätta arbeta med full kraft genom att dela upp produktionen i zoner:

”Vi har delat upp vår produktion för att minska risken för infektion. Inga anställda får flytta ut från sin egen zon. Skulle vi bli drabbade riskerar vi på detta sätt inte att sätta hela företaget i karantän, utan bara 5-10 procent.”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: