Vad händer nu?

Peter Ollén, chefredaktör på Sign&Print.

Många företag väljer nu att låta sina anställda arbeta hemifrån. På tryckerierna tejpar man zoner på golvet och vill inte att någon passerar mellan dem. Detta för att begränsa karantänen, ifall någon skulle bli smittad. Ju fler zoner som är praktiskt möjliga att inrätta, ju mindre är risken att hela produktionen tvingas stoppa.

Sign&Print kommer i dessa tider att ta chansen att ge våra läsare ett ökat läsvärde och publicera fördjupande texter. Det kan vara en detaljerad beskrivning av prognoser för olika trycksaker. Det kan också vara en teknisk genomgång av vad som exempelvis skiljer olika inkjettekniker. Eller längre intervjuer med kunniga branschpersoner.

Interpack och Drupa är inställda. Vi planerar för att istället göra en riktigt bra Sign, Print & Packmässa i Oslo den 16 och 17 september. Boka dagarna redan nu. (Och ja, vi har en plan B, om det skulle behövas.) Här kommer både att finnas mycket att titta på och att lyssna till, i form av både svenska och norska utställare och talare. Läs mer på sipp.no

Dagligen sitter vi också i telefonmöten med leverantörer, för att höra om det de skulle lanserat på Fespa och Drupa. Vi ska se till att alla nyheterna når ut, även om det är svårare att få åka och titta på det nya.

Vi hoppas att du på alla sätt ska uppleva Sign&Print som ett stöd i en tuffare vardag.

Med vänlig hälsning

Peter Ollén, ansvarig utgivare och chefredaktör på Sign&Print

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: