Textilprinter med smart funktion

Mimakis textilprinter Tx300P-1800 MkII.

Mimaki släpper en ny digital textilprinter. En funktion är ett manuellt utbytbart dräneringssystem som gör det möjligt att växla mellan transferpapper och tryck direkt på textil. Det är ganska revolutionerande, säger Simon Nyman på Signcom.

Den japanska maskintillverkaren Mimaki lanserar en uppdaterad version av sin digitala textilprinter Tx300P-1800 MkII. Tillverkaren kallar det en hybridprinter som kan printa direkt på textil, transferpapper, eller andra substrat. Tre färgkombinationer finns till skrivaren.

Operatör skiftar själv

När man printar på textil så går överflödigt bläck igenom materialet. Undertill finns det en printbädd som har ett dräneringssystem där bläcket samlas upp.

Simon Nyman, produktansvarig på Signcom.

– När det är dags att byta till att printa på transferpapper kan operatören byta dräneringsplattan mot en standard printbädd med vakuum. Det kan kunden kan göra själv. Det är ganska revolutionerande, säger Simon Nyman, produktansvarig på Signcom, som är återförsäljare av bland annat Mimakis maskiner.

Ser positivt på digitaltryckt textil

Enligt Mimaki öppnar funktionen upp för att printa på allt från tapeter till klädtextilier i ett och samma system.

Danna Drion, Senior marketing manager för Mimaki i Europa, Mellanöstern och Afrika, ser ljust på framtiden för
att printa textil.

– Vi förutspår en ljus framtid för digitaltryck inom textilindustrin. Vi har inga tvivel om att vår nya printer, som är i framkant av denna sektor, kommer att ha en roll i att förverkliga detta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: