Textilprinter med smart funktion

Mimakis textilprinter Tx300P-1800 MkII.

Mimaki släpper en ny digital textilprinter. En funktion är ett manuellt utbytbart dräneringssystem som gör det möjligt att växla mellan transferpapper och tryck direkt på textil. Det är ganska revolutionerande, säger Simon Nyman på Signcom.

Den japanska maskintillverkaren Mimaki lanserar en uppdaterad version av sin digitala textilprinter Tx300P-1800 MkII. Tillverkaren kallar det en hybridprinter som kan printa direkt på textil, transferpapper, eller andra substrat. Tre färgkombinationer finns till skrivaren.

Operatör skiftar själv

När man printar på textil så går överflödigt bläck igenom materialet. Undertill finns det en printbädd som har ett dräneringssystem där bläcket samlas upp.

Simon Nyman, produktansvarig på Signcom.

– När det är dags att byta till att printa på transferpapper kan operatören byta dräneringsplattan mot en standard printbädd med vakuum. Det kan kunden kan göra själv. Det är ganska revolutionerande, säger Simon Nyman, produktansvarig på Signcom, som är återförsäljare av bland annat Mimakis maskiner.

Ser positivt på digitaltryckt textil

Enligt Mimaki öppnar funktionen upp för att printa på allt från tapeter till klädtextilier i ett och samma system.

Danna Drion, Senior marketing manager för Mimaki i Europa, Mellanöstern och Afrika, ser ljust på framtiden för
att printa textil.

– Vi förutspår en ljus framtid för digitaltryck inom textilindustrin. Vi har inga tvivel om att vår nya printer, som är i framkant av denna sektor, kommer att ha en roll i att förverkliga detta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: