Roland DG breddar på interiörsidan

PUBLICERAD: 24 mars 2020
UPPDATERAD: 24 mars
EJ-640 Deco kan skriva ut i format på upp till i 1440 dpi i fyrfärg och kommer med VersaWorks 6 RIP programvara.
EJ-640 Deco kan skriva ut i 1440 dpi och kommer med VersaWorks 6 RIP programvara.

Roland DG breddar sitt sortiment med en ny digital storformatsskrivare för vattenbaserade färger, som främst riktar sig mot inredningsbranschen. Den 1,6 meter breda maskinen ska kunna trycka på allt från tapeter till lampskärmar.

Roland DG:s släpper en helt ny digital storformatsskrivare för interiörtryck, EJ-640 Deco. Enligt Paul Willems, produktchef och chef för affärsutveckling, är det en mångsidig skrivare som branschen har väntat på.

Flera användningsområden

EJ-640 Deco är anpassad för tryck på bland annat specialgjorda tapeter, lampskärmar, utomhusreklam, mässmaterial, affischer, dekaler, takdekor och kanvasdukar.

[metaslider id=”208602″]

Miljövänligare alternativ

Eftersom skrivaren skriver ut med vattenbaserade färger, Roland DG:s Inku Deco, är det ett miljövänligt alternativ menar företaget. Färgerna håller god kvalitet utomhus i upp till två år och kan tryckas på en rad olika substrat: bestruket, obestruket och PVC-fritt papper, miljövänliga tapeter och mer.

Skrivaren har slitstarka skrivhuvuden, torkning vid låg temperatur och reducerade bläckkostnader på upp till 50 procent jämfört med liknande skrivsystem, skriver Roland DG.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper