Roland DG breddar på interiörsidan

EJ-640 Deco kan skriva ut i format på upp till i 1440 dpi i fyrfärg och kommer med VersaWorks 6 RIP programvara.

EJ-640 Deco kan skriva ut i 1440 dpi och kommer med VersaWorks 6 RIP programvara.

Roland DG breddar sitt sortiment med en ny digital storformatsskrivare för vattenbaserade färger, som främst riktar sig mot inredningsbranschen. Den 1,6 meter breda maskinen ska kunna trycka på allt från tapeter till lampskärmar.

Roland DG:s släpper en helt ny digital storformatsskrivare för interiörtryck, EJ-640 Deco. Enligt Paul Willems, produktchef och chef för affärsutveckling, är det en mångsidig skrivare som branschen har väntat på.

Flera användningsområden

EJ-640 Deco är anpassad för tryck på bland annat specialgjorda tapeter, lampskärmar, utomhusreklam, mässmaterial, affischer, dekaler, takdekor och kanvasdukar.

Miljövänligare alternativ

Eftersom skrivaren skriver ut med vattenbaserade färger, Roland DG:s Inku Deco, är det ett miljövänligt alternativ menar företaget. Färgerna håller god kvalitet utomhus i upp till två år och kan tryckas på en rad olika substrat: bestruket, obestruket och PVC-fritt papper, miljövänliga tapeter och mer.

Skrivaren har slitstarka skrivhuvuden, torkning vid låg temperatur och reducerade bläckkostnader på upp till 50 procent jämfört med liknande skrivsystem, skriver Roland DG.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: