Han ser framtid i bläcktekniken

Laserveteranen Torbjörn Thyrén har bytt jobb. Nu axlar han rollen som Sverigechef hos Epson.

Torbjörn Thyrén har lämnat Xerox och kan blicka tillbaka på 25 år i företaget. För sedan 1 februari har han tagit över tjänsten som ny Sverigechef hos Epson.

Framtid för bläckteknik

Thyrén tror att bläcktekniken har framtiden för sig och målet framåt blir att konkurrera ut laserskrivarna.

– Det var en stor anledning till att det här kändes så lockande. Epson har en stark hållbarhetsprofil och jag som jobbat med laserskrivare under lång tid ser att framtiden finns i bläckstråletekniken. Marknaden är redo för den här förändringen. Vi behöver inte hitta på några nya applikationer, vi behöver bara säkerställa att det görs en analys för att hitta vilken teknik som är bäst lämpad. Det ska bli spännande att vara med på resan, säger Torbjörn Thyrén, Sverigechef på Epson.

Torbjörn Thyrén är ny country manager för Epson Sverige.

Mål att fortsätta växa

Enligt Epson är de bland annat marknadsledande inom storformatsskrivare för det grafiska segmentet i Sverige, och hänvisar till siffror från Infosource säljrapport 2019. Målet framåt är att fortsätta växa till en ledande spelare på printmarknaden för företag. Till sin hjälp har de en stark portfölj av bläckstråleskrivare, skriver Epson.

– Jag har jobbat inom print i 30 år och tycker fortfarande att det är en rolig bransch. Nu får jag möjlighet att jobba med en betydligt bredare portfölj. Epson arbetar ju inte bra med tryck utan med kommunikation – på papper och andra material, i rörlig bild, i små format och storformat. Den bredden är oerhört viktig, säger Torbjörn Thyrén.

Bygga vidare i kundkontakt

En viktig del i hans arbete blir att ytterligare bygga kontakter och relationer, både till mindre återförsäljare och stora partners på teknik- och strategisidan. Medarbetarna spelar en central roll:

– Vi har varit väldigt noggranna när vi satt ihop teamet, för att bygga ett lag som klarar av att möta den starka tillväxt vi ser på marknaden och som inte ryggar tillbaka inför förändringar. Epson har ett starkt varumärke och nu har vi ett väldigt starkt team som kan bygga vidare på det lokalt.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: