Roland DG uppgraderar i portföljen

PUBLICERAD: 30 mars 2020
UPPDATERAD: 30 mars

Roland DG uppgraderar planskrivaren VersaUV LEF2-300 och sin programvara för ripp, Ergosoft Roland Edition 3. Enligt företaget öppnar det upp för att trycka på ännu fler föremål än tidigare. 

Roland DG kommer släppa två nyheter – en uppdaterad version av planskrivaren Versa UV LEF2-300, som istället heter VersaUV LEF2-300D, och en ny version av programmet för ripp, Ergosoft Roland Edition 3.

Fler utskriftmöjligheter

Uv-printern VersaUV LEF2-300 är den största modellen i Roland DG:s serie  och jobbar med eco-uv-bläck. Skrivaren är bland annat anpassad för promotionprodukter och standardskyltar. Planskrivaren har ett vakuumbord som håller föremålen på plats, vare sig en jigg används eller inte.

Den nya versionen, VersaUV LEF2-300D, har en höjd på 200 millimeter vilket öppnar upp tryck på högre produkter. Den tidigare versionen hade ett maxtak på 100 millimeter. Detta betyder också att den nya versionen klarar ett större utbud av jiggar vilket också breddar utskriftsmöjligheterna.

Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning på Roland DG EMEA, är glad att äntligen kunna presentera företagets senaste nyheter.
Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning på Roland DG EMEA, är glad att äntligen kunna presentera företagets senaste nyheter.
Programvara med nya funktioner

Ergosoft Roland Edition 3 är Roland DG:s ripp-lösning och kommer nu med nya funktioner och ska fungera bra för textiltryck, enligt företaget. Bland annat ska det gå snabbare att hitta korrekt färg och  automatiskt ersätta spotfärger.

– Vi är så glada att äntligen kunna presentera vår senaste utveckling, inte bara för att hjälpa nuvarande användare, utan också för att inspirera till kreativitet och användning av print i framtiden, säger Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning, Roland DG EMEA.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm