Xerox inte längre intresserade

Sedan i höstas har Xerox kämpat för att få ta över HP. Man har hänvisat till att det hopslagna företaget skulle kunna spara 20 miljarder kronor årligen genom att arbeta mer effektivt tillsammans. Men nu dras senaste budet tillbaka.

HP:s ledning var först helt avvisande till Xerox erbjudande. Det fick Xerox att höja budet. När ledningen fortsatt knorrade, så valde Xerox att istället vända sig direkt till HP:s aktieägare.

Det hela har dragit i långbänk. Det är något som Xerox nu är väldigt glada för. De drar tillbaka sitt senaste erbjudande, som var på 24 dollar per aktie. I dagsläget kan de istället köpa aktierna på börsen för 16 dollar styck.

Båda aktierna faller efter beskedet. Xerox med drygt en procent och HP med sex procent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: