Bläckstråleskrivare väntas öka i Norden

ProStream 1000

Sen den första installationen har Canons ProStream 1000 uppdaterats så att kunder kan skriva ut på medier på upp till 300 gram per kvadratmeter för till exempel omslag till böcker och magasin.

Canons digitala bläckstråleskrivare ProStream 1000 har växt i antal sedan den första maskinen installerades år 2017. I dag finns det fler än 30 installationer över hela världen.

Totalt har antalet installerade ProStream 1000 skrivit ut motsvarande 200 miljarder sidor. För att få en bild av hur mycket det är kan man översätta det till 12,8 miljoner exemplar av den första Harry Potter-boken, enligt Canon.

Enligt Canons Product Marketing manager Hans Dalmeijer kommer antal maskiner öka i Norden.

– Även om ProStream 1000 är en stor och snabb rullskrivare som kan hantera upp till 80 meter i minuten med 565 millimeters pappersbredd, så finns det flera installationer i Norden och det pågår seriösa konversationer i Danmark, så vi kan förvänta oss att kommer en eller flera ProStream 1000-installationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: