Nättryckeri märks på nytt

PUBLICERAD: 7 maj 2020
UPPDATERAD: 7 maj
Cécile Assayag-Zimmermann, marknadschef på Onlineprinters, var på plats under revisionen som utfördes av Benoît Moreau, revisor från Imprim’Vert.
Cécile Assayag-Zimmermann, marknadschef på Onlineprinters, var på plats under revisionen som utfördes av Benoît Moreau, revisor från Imprim’Vert.

Onlineprinters får förnyat förtroende med den franska miljöutmärkelsen Imprin’Vert, som de haft sedan 2017. Detta innebär att företaget på nytt kan visa att de lever upp till miljökraven som certifieringen kräver.

Onlineprinters förnyar sin certifiering Imprin’Vert, som på svenska betyder grönt tryck. Den franska miljömärkningen visar att tryckeriets produktionskedja granskats utifrån en rad olika kriterier.

Koppling till Frankrike

Imprin’Vert utfärdas av en nationell rådgivande styrelse som består av medlemmar från olika myndigheter och föreningar. Certifieringen ges till företag som antingen har tryckeri i Frankrike eller levererar till franska kunder.

Flera kriterier

För att bli godkänd krävs det att tryckeriet slänger farligt avfall enligt de standarder som finns, har en säker lagring av skadliga vätskor, inte använder giftiga ämnen, övervakar energiförbrukning samt tar ansvar för att öka personalens och kundernas medvetenhet om miljöfrågor.

– Genom att förnya märkningen kan vi visa våra kunder att hela produktionsprocessen för de enskilda trycksakerna är miljövänlig. Detta från inköp till produktion, till energihantering och medarbetarnas medvetenhet, kommenterar Onlineprinters marknadschef Cécile Assayag-Zimmermann.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449