Nättryckeri märks på nytt

PUBLICERAD: 7 maj 2020
UPPDATERAD: 7 maj
Cécile Assayag-Zimmermann, marknadschef på Onlineprinters, var på plats under revisionen som utfördes av Benoît Moreau, revisor från Imprim’Vert.
Cécile Assayag-Zimmermann, marknadschef på Onlineprinters, var på plats under revisionen som utfördes av Benoît Moreau, revisor från Imprim’Vert.

Onlineprinters får förnyat förtroende med den franska miljöutmärkelsen Imprin’Vert, som de haft sedan 2017. Detta innebär att företaget på nytt kan visa att de lever upp till miljökraven som certifieringen kräver.

Onlineprinters förnyar sin certifiering Imprin’Vert, som på svenska betyder grönt tryck. Den franska miljömärkningen visar att tryckeriets produktionskedja granskats utifrån en rad olika kriterier.

Koppling till Frankrike

Imprin’Vert utfärdas av en nationell rådgivande styrelse som består av medlemmar från olika myndigheter och föreningar. Certifieringen ges till företag som antingen har tryckeri i Frankrike eller levererar till franska kunder.

Flera kriterier

För att bli godkänd krävs det att tryckeriet slänger farligt avfall enligt de standarder som finns, har en säker lagring av skadliga vätskor, inte använder giftiga ämnen, övervakar energiförbrukning samt tar ansvar för att öka personalens och kundernas medvetenhet om miljöfrågor.

– Genom att förnya märkningen kan vi visa våra kunder att hela produktionsprocessen för de enskilda trycksakerna är miljövänlig. Detta från inköp till produktion, till energihantering och medarbetarnas medvetenhet, kommenterar Onlineprinters marknadschef Cécile Assayag-Zimmermann.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Xerox stoppar produktionen av iGen och Nuvera

Xerox är på väg att omdefiniera sin position på marknaden, meddelar de i ett pressmeddelande.
xerox_igen

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex