Nättryckeri märks på nytt

Cécile Assayag-Zimmermann, marknadschef på Onlineprinters, var på plats under revisionen som utfördes av Benoît Moreau, revisor från Imprim’Vert.

Cécile Assayag-Zimmermann, marknadschef på Onlineprinters, var på plats under revisionen som utfördes av Benoît Moreau, revisor från Imprim’Vert.

Onlineprinters får förnyat förtroende med den franska miljöutmärkelsen Imprin’Vert, som de haft sedan 2017. Detta innebär att företaget på nytt kan visa att de lever upp till miljökraven som certifieringen kräver.

Onlineprinters förnyar sin certifiering Imprin’Vert, som på svenska betyder grönt tryck. Den franska miljömärkningen visar att tryckeriets produktionskedja granskats utifrån en rad olika kriterier.

Koppling till Frankrike

Imprin’Vert utfärdas av en nationell rådgivande styrelse som består av medlemmar från olika myndigheter och föreningar. Certifieringen ges till företag som antingen har tryckeri i Frankrike eller levererar till franska kunder.

Flera kriterier

För att bli godkänd krävs det att tryckeriet slänger farligt avfall enligt de standarder som finns, har en säker lagring av skadliga vätskor, inte använder giftiga ämnen, övervakar energiförbrukning samt tar ansvar för att öka personalens och kundernas medvetenhet om miljöfrågor.

– Genom att förnya märkningen kan vi visa våra kunder att hela produktionsprocessen för de enskilda trycksakerna är miljövänlig. Detta från inköp till produktion, till energihantering och medarbetarnas medvetenhet, kommenterar Onlineprinters marknadschef Cécile Assayag-Zimmermann.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: