Klimatneutrala torn

Vindkrafttorn i trä.

Inom Paper Province har ett företag tagit fram ett limträ som kan användas för att bygga vindkraftverk. Redan från start blir då vindkraftsverkets torn klimatneutralt. Och limträ ska vara starkare än stål vid samma vikt, så tornen ska kunna byggas högre.

Ett första testtorn har nu rests utanför Göteborg.

Allt enligt ett pressmeddelande från Paper Province i Karlstad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: