Klimatneutrala torn

Vindkrafttorn i trä.

Inom Paper Province har ett företag tagit fram ett limträ som kan användas för att bygga vindkraftverk. Redan från start blir då vindkraftsverkets torn klimatneutralt. Och limträ ska vara starkare än stål vid samma vikt, så tornen ska kunna byggas högre.

Ett första testtorn har nu rests utanför Göteborg.

Allt enligt ett pressmeddelande från Paper Province i Karlstad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Prislyft med digital förädling

Vanligt fyrfärgstryck är inte tillräckligt om du vill kräma ut mer pengar ur tryckjobbet. Enligt en undersökning är trycksaksköpare nämligen villiga att betala mellan 24 till 89 procent mer om det appliceras digital förädling. MGI och Konica Minolta har expansion i sikte för maskinserien Jetvarnish. 

Publicerat av: