Skräddarsyr tapeter snabbare

Hög kvalitet och kapacitet. Det ska Canons lösning för skräddarsydda tapeter, UVgel

Hög kvalitet och kapacitet. Det ska företagets lösning för skräddarsydda tapeter, UV-gel Wallpaper Factory leverera, menar Canon.

Canon lanserar UVgel Wallpaper Factory tillsammans med sin samarbetspartner Fotoba.
– Vi är övertygade om att denna lösning kommer att förändra reglerna för digital produktion av tapeter, säger Canons Dirk Brouns. 

UVgel Wallpaper Factory kommer som en komplett end-to-end-lösning för nya kunder. För kunder som redan har en rulle till rulle-storformatsskrivare i Colorado-serien kommer det som en uppgradering.

Enklare utskriftsprocess

UVgel Wallpaper Factory är en modulbaserad arbetsflödeslösning som består av en motoriserad Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som monteras på en rulle till rulle-Coloradoskrivare och matar skrivaren automatiskt. Skrivaren ansluts också till en Fotoba Cutter XLD 170 WP och Rewinder REW 162 som beskär flexibla medier i anpassade storlekar och längder. En integrerad tejpenhet gör att utskriftsprocessen av tapeter blir väldigt enkel – att skriva ut, beskära, rulla upp och tejpa, enligt Canon.

 

De två mediefacken på Colorado-skrivaren kan också användas för vanliga utskriftsjobb.

De två mediefacken på Colorado-skrivaren kan också användas för vanliga utskriftsjobb.

Stabila färger

Enligt Canon är stabila färger och dimensioner avgörande när man skriver ut tapeter för att säkra att alla paneler blir konsekventa. Fördelen med uv-gel-bläcket är att det inte behöver värme för att torka, vilket gör att utskriften förblir stabil och kan garantera en högre kvalitet.

Uv-gel-bläcket är luktfritt och har en Greenguard Gold-certifiering, AgBB-godkännande och typ två certifiering från ASTM. Detta betyder att utskrifterna kan användas inomhus. Med FLXfinish-tekniken kan användaren skriva ut skräddarsydda tapeter med en sammetsmatt yta som sticker ut ur mängden, skriver Canon.

– Baserat på den feedback som vi fått hittills, är vi övertygade om att denna lösning kommer att förändra reglerna för digital produktion av tapeter, säger Dirk Brouns, vice president för Large Format Graphics hos Canon Production Printing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *