Skräddarsyr tapeter snabbare

PUBLICERAD: 18 maj 2020
UPPDATERAD: 18 maj
Hög kvalitet och kapacitet. Det ska Canons lösning för skräddarsydda tapeter, UVgel
Hög kvalitet och kapacitet. Det ska företagets lösning för skräddarsydda tapeter, UV-gel Wallpaper Factory leverera, menar Canon.

Canon lanserar UVgel Wallpaper Factory tillsammans med sin samarbetspartner Fotoba.
– Vi är övertygade om att denna lösning kommer att förändra reglerna för digital produktion av tapeter, säger Canons Dirk Brouns. 

UVgel Wallpaper Factory kommer som en komplett end-to-end-lösning för nya kunder. För kunder som redan har en rulle till rulle-storformatsskrivare i Colorado-serien kommer det som en uppgradering.

Enklare utskriftsprocess

UVgel Wallpaper Factory är en modulbaserad arbetsflödeslösning som består av en motoriserad Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som monteras på en rulle till rulle-Coloradoskrivare och matar skrivaren automatiskt. Skrivaren ansluts också till en Fotoba Cutter XLD 170 WP och Rewinder REW 162 som beskär flexibla medier i anpassade storlekar och längder. En integrerad tejpenhet gör att utskriftsprocessen av tapeter blir väldigt enkel – att skriva ut, beskära, rulla upp och tejpa, enligt Canon.

 

De två mediefacken på Colorado-skrivaren kan också användas för vanliga utskriftsjobb.
De två mediefacken på Colorado-skrivaren kan också användas för vanliga utskriftsjobb.
Stabila färger

Enligt Canon är stabila färger och dimensioner avgörande när man skriver ut tapeter för att säkra att alla paneler blir konsekventa. Fördelen med uv-gel-bläcket är att det inte behöver värme för att torka, vilket gör att utskriften förblir stabil och kan garantera en högre kvalitet.

Uv-gel-bläcket är luktfritt och har en Greenguard Gold-certifiering, AgBB-godkännande och typ två certifiering från ASTM. Detta betyder att utskrifterna kan användas inomhus. Med FLXfinish-tekniken kan användaren skriva ut skräddarsydda tapeter med en sammetsmatt yta som sticker ut ur mängden, skriver Canon.

– Baserat på den feedback som vi fått hittills, är vi övertygade om att denna lösning kommer att förändra reglerna för digital produktion av tapeter, säger Dirk Brouns, vice president för Large Format Graphics hos Canon Production Printing.

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Cykelfantast ska få Storbildsbolaget att växla upp

Efter några år på ett cykelföretag återvänder den tidigare försäljningschefen Patrick Söderberg till Storbildsbolaget. Som vice vd ska han få Helsingborgsföretaget att växla upp sina strategiska planer för framtiden.  
IMG_3878

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5