Först i Sverige med Veika-printer

PUBLICERAD: 19 maj 2020
UPPDATERAD: 19 maj
Nize Equipment bjöd in kunder till Vilnius och producenten Veika för att visa upp skrivaren Dimensor S.

Ett besök och en rundtur hos tillverkaren Veika i Vilnius avgjorde saken. Täbyföretaget Beweholt Reklam blir först i Sverige att installera tapetprintern med latexbläck, Dimensor S, som printar med effektfull struktur.

Det var i slutet av februari som den nordiska återförsäljaren Nize Equipment arrangerade en resa till Veika i Vilnius, Litauen, tillsammans med några utvalda svenska kunder. Besöket grundade sig i att titta närmare på Veikas printer Dimensor S.

Skrivaren producerar tapeter, expomaterial, inredning med mera för utskrifter med struktur i 2d som ger ett 3d-effektliknande utseende. Printern använder sig av ett Veikas egenutvecklade och vattenbaserade latexbläck för att trycka färgen. För att skapa 3d-effekten används en primer i de områdena där man inte vill att materialet skall resa sig.

[metaslider id=”209609″]

Under besöket fick de svenska deltagarna en rundtur i produktionen och en visning av printern och vad som går att producera i den. Beweholt Reklam AB var på plats, och bestämde sig för att slå till på maskinen. Företaget erbjuder det mesta i skylt- och materialväg samt dekor. Enligt Lars Bomgren på Nize Equipment såg Beweholt Reklam genast vilka enorma möjligheter Dimensor S ger samt ökade intäkter som en effekt av investeringen.

Installationen, som alltså är den första som görs i Sverige, kommer att ske i slutet av maj.

 

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Cykelfantast ska få Storbildsbolaget att växla upp

Efter några år på ett cykelföretag återvänder den tidigare försäljningschefen Patrick Söderberg till Storbildsbolaget. Som vice vd ska han få Helsingborgsföretaget att växla upp sina strategiska planer för framtiden.  
IMG_3878

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5