Först i Sverige med Veika-printer

Nize Equipment bjöd in kunder till Vilnius och producenten Veika för att visa upp skrivaren Dimensor S.

Ett besök och en rundtur hos tillverkaren Veika i Vilnius avgjorde saken. Täbyföretaget Beweholt Reklam blir först i Sverige att installera tapetprintern med latexbläck, Dimensor S, som printar med effektfull struktur.

Det var i slutet av februari som den nordiska återförsäljaren Nize Equipment arrangerade en resa till Veika i Vilnius, Litauen, tillsammans med några utvalda svenska kunder. Besöket grundade sig i att titta närmare på Veikas printer Dimensor S.

Skrivaren producerar tapeter, expomaterial, inredning med mera för utskrifter med struktur i 2d som ger ett 3d-effektliknande utseende. Printern använder sig av ett Veikas egenutvecklade och vattenbaserade latexbläck för att trycka färgen. För att skapa 3d-effekten används en primer i de områdena där man inte vill att materialet skall resa sig.

Under besöket fick de svenska deltagarna en rundtur i produktionen och en visning av printern och vad som går att producera i den. Beweholt Reklam AB var på plats, och bestämde sig för att slå till på maskinen. Företaget erbjuder det mesta i skylt- och materialväg samt dekor. Enligt Lars Bomgren på Nize Equipment såg Beweholt Reklam genast vilka enorma möjligheter Dimensor S ger samt ökade intäkter som en effekt av investeringen.

Installationen, som alltså är den första som görs i Sverige, kommer att ske i slutet av maj.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tryckt elektronik på frammarsch

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Sign&Print frågar Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: 

”Inspirerande, innovativt och sevärt”

Matteus Celinski presenterar Canons dragplåster på mässan Sign&Print Connect. Fyra maskiner kommer att stå i främsta rummet. En av dem är den arkmatade inkjetsnackisen som lanserades i fjol.
– Den stora allmänheten får möjlighet att skåda både tryckkvalitet och prestanda ur ett arkproduktionsperspektiv.

Publicerat av: