Först i Sverige med Veika-printer

PUBLICERAD: 19 maj 2020
UPPDATERAD: 19 maj
Nize Equipment bjöd in kunder till Vilnius och producenten Veika för att visa upp skrivaren Dimensor S.

Ett besök och en rundtur hos tillverkaren Veika i Vilnius avgjorde saken. Täbyföretaget Beweholt Reklam blir först i Sverige att installera tapetprintern med latexbläck, Dimensor S, som printar med effektfull struktur.

Det var i slutet av februari som den nordiska återförsäljaren Nize Equipment arrangerade en resa till Veika i Vilnius, Litauen, tillsammans med några utvalda svenska kunder. Besöket grundade sig i att titta närmare på Veikas printer Dimensor S.

Skrivaren producerar tapeter, expomaterial, inredning med mera för utskrifter med struktur i 2d som ger ett 3d-effektliknande utseende. Printern använder sig av ett Veikas egenutvecklade och vattenbaserade latexbläck för att trycka färgen. För att skapa 3d-effekten används en primer i de områdena där man inte vill att materialet skall resa sig.

[metaslider id=”209609″]

Under besöket fick de svenska deltagarna en rundtur i produktionen och en visning av printern och vad som går att producera i den. Beweholt Reklam AB var på plats, och bestämde sig för att slå till på maskinen. Företaget erbjuder det mesta i skylt- och materialväg samt dekor. Enligt Lars Bomgren på Nize Equipment såg Beweholt Reklam genast vilka enorma möjligheter Dimensor S ger samt ökade intäkter som en effekt av investeringen.

Installationen, som alltså är den första som görs i Sverige, kommer att ske i slutet av maj.

 

Läs vidare

Kan bli den största europeiska Fespa-mässan någonsin

FESPA och European Sign Expo 2024 är bara dagar bort, och mässorna förbereder sig för att visa sina senaste produkter och lösningar inom skyltning och visuell kommunikation.
European_Sign_Expo-800x532-1

Den ofrivillige tryckeridirektören: "Vi är uppväxta med stickers"

Tobias Martinsson är grundare till stickersvarumärket Prettygoodstickers och Motoproworks som säljer dekalkit under licens. Från början var inte tanken att bygga upp egen produktion men han tröttnade på ett arbetsflöde som var lite föråldrat.
collage

Mimaki Europe firar 20-årsjubileum på Fespa

I år är det 20 år sedan Mimaki etablerade sig i Europa och det kommer att firas med såväl produktnyheter som en tillbakablick på åren som passerat.
Mimaki kollage

Nya Sign&Print är här!

Nu är nya Sign&Print här! Tidningen har tema storformat och bjuder på reportage från följande företag:
574

Senaste nytt

Konica Minolta ökar flexibiliteten i efterbehandlingen

Den nya hybrida inlinestaplaren – Multi-Purpose Stacker XL – stödjer bland annat stapling av långa ark med lyft och transport av tungt papper.
MPS-XL-Plockmatic

Signcom slutar sälja viscom

Signcom lämnar över allt ansvar för viscom-material som print och vinyl till Scandraft från 18 mars.
DSC_4559

Kan bli den största europeiska Fespa-mässan någonsin

FESPA och European Sign Expo 2024 är bara dagar bort, och mässorna förbereder sig för att visa sina senaste produkter och lösningar inom skyltning och visuell kommunikation.
European_Sign_Expo-800x532-1

DTG-skrivare lanseras för mjuka tryck på sportkläder

Ricoh vill fylla ett hål på marknaden med sin nya DTG-skrivare för polyestertryck.
rioch-dtg