Först i Sverige med Veika-printer

Nize Equipment bjöd in kunder till Vilnius och producenten Veika för att visa upp skrivaren Dimensor S.

Ett besök och en rundtur hos tillverkaren Veika i Vilnius avgjorde saken. Täbyföretaget Beweholt Reklam blir först i Sverige att installera tapetprintern med latexbläck, Dimensor S, som printar med effektfull struktur.

Det var i slutet av februari som den nordiska återförsäljaren Nize Equipment arrangerade en resa till Veika i Vilnius, Litauen, tillsammans med några utvalda svenska kunder. Besöket grundade sig i att titta närmare på Veikas printer Dimensor S.

Skrivaren producerar tapeter, expomaterial, inredning med mera för utskrifter med struktur i 2d som ger ett 3d-effektliknande utseende. Printern använder sig av ett Veikas egenutvecklade och vattenbaserade latexbläck för att trycka färgen. För att skapa 3d-effekten används en primer i de områdena där man inte vill att materialet skall resa sig.

Under besöket fick de svenska deltagarna en rundtur i produktionen och en visning av printern och vad som går att producera i den. Beweholt Reklam AB var på plats, och bestämde sig för att slå till på maskinen. Företaget erbjuder det mesta i skylt- och materialväg samt dekor. Enligt Lars Bomgren på Nize Equipment såg Beweholt Reklam genast vilka enorma möjligheter Dimensor S ger samt ökade intäkter som en effekt av investeringen.

Installationen, som alltså är den första som görs i Sverige, kommer att ske i slutet av maj.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: