Teamtape ska äga trycket på pucken

Per Sjögren, vd på Teamtape, ser en klar ökning av hockeypuckar med tryck på.

Per Sjögren, vd på Teamtape, ser en klar ökning av hockeypuckar med tryck på.

Ängelholmsföretaget levererar cirka 100 000 ishockeypuckar om året. I takt med att de ser en växande marknad inom tryck på hockeypuckar har de nu investerat i en uv-printer från Direct Color Systems. 

Det svenska företaget Teamtape levererar tejp och hockeypuckar till idrottsklubbar i Skandinavien. De erbjuder också hockeypuckar med tryck på – ett jobb som traditionellt sett har gjorts med screen – eller uv-tryck i Tjeckien eller Kina.

Skiftande kvalitet på trycket
Lars Bomgren.

Lars Bomgren.

Problemet med att trycket har skett externt har varit att kvaliteten från leverantörerna skiftat och leveranstiderna varit långa, menar Teamtape. Det har också varit en hög startkostnad på grund av klichéer, vilket betytt att volymerna måste vara stora för att jobbet ska bli lönsamt. Av denna anledning började Teamtape undersöka möjligheterna att trycka inhouse.

Testades av Rögles hockeylag

Tillsammans med den nordiska maskinleverantören Nize Equipment, besökte de maskintillverkaren Direct Color Systems democenter i Portugal. Redan innan besöket hade Teamtape skickat ner puckar till maskintillverkaren för att sedan testa vidhäftningen genom att låta Rögles hockeylag spela med dem.

– Direkt under demonstrationen så beställde Teamtape omgående en uv-printer 1800s, berättar Lars Bomgren, försäljningsansvarig i Sverige på Nize Euipment.

Puckar som marknadsföring

Uv-printern 1800s kan trycka punktskrift och taktila skyltar på till exempel akryl, mässing, plåt, trä och glas utan att materialet måste förbehandlas. Produkter som maskinen kan trycka på är bland annat golfbollar, mobilskal, sportflaskor och T-tröjor.

– Vi ser detta med att kunna erbjuda inte bara hockeyklubbar att kunna sälja puckar i sina souvenirshoppar utan även till olika reklamavdelningar, reklamföretag som inser värdet av att marknadsföra sig i det segmentet, tillägger Per Sjögren, vd på Teamtape.

Snabbare leveranser

Enligt Sjögren kommer investeringen betyda att de kan garantera snabbare leveranser än tidigare.

– Om printern fungerar som vi hittills har sett så kommer vi garanterat investera i flera, eventuellt en i varje land i norden där vi har återförsäljare så att vi slipper miljöpåverkan som transporterna innebär samt att de klubbarna eller företagen i de olika länderna kan få provtryck inom en till två dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *