Konsumenter föredrar papper för miljön

PUBLICERAD: 2 juni 2020
UPPDATERAD: 14 november
Undersökning visar att konsumenter gillar pappersbaserad emballage. Foto via Two Sides
En undersökning visar att konsumenter gillar pappersbaserade emballage. Foto via Two Sides

En europeisk undersökning visar att konsumenterna föredrar pappersbaserade emballage eftersom det är bättre för miljön och konsumenterna blir också alltmer uppmärksamma på emballagets påverkan på miljön.

Studien har beställts av Two Sides och genomförts av det oberoende forskningsföretaget Toluna. Totalt har 5 900 europeiska konsumenter deltagit i undersökningen. Syftet var att få en djupare förståelse för hur konsumenter uppfattar emballage utifrån deras attityder och preferenser.

Lättast att återvinna i hemmet

De tillfrågade ombads att välja vilket material de föredrog av papper och kartong, glas, metall och plast baserat på 15 parametrar som relaterar till hållbarhet och praktiska och visuella egenskaper.

De egenskaper som värderades högst när det gäller miljöpåverkan och återvinning är papper och kartong. Enligt konsumenterna är det också lättast att återvinna i hemmet.

Med glasförpackningar uppskattar konsumenterna att de ger ett bra skydd, kan återanvändas men också utseendet och känslan.

Konsumenter mer medvetna

– Vår studie visar att konsumenter i hela Europa uppskattar miljöfördelarna med pappersbaserade emballage. Men det finns vissa missuppfattningar, inte minst när det gäller materialets höga återvinningsgrad, säger Jonathan Tame, vd för Two Sides.

– Konsumenterna blir alltmer medvetna om förpackningsmöjligheterna för de produkter som de köper, vilket i sin tur sätter press på företagen – inte minst inom detaljhandeln. Kulturen att ”göra, använda och kasta bort” förändras långsamt, tillägger Magnus Thorkildsen, Country manager för Two Sides i Norden.

Här kan du ta del av rapporten i sin helhet.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R