Stora format gånger två

PUBLICERAD: 4 juni 2020
UPPDATERAD: 4 juni
Lennie Nylén, vd på Original tryckeri i Umeå har sedan starten satsat på att utveckla maskinhallen.

Riktigt stora format. Det är vad Original tryckeri i Umeå satsat på när de nu investerar i två tryckpressar från Canon.
– Jag vill vara beredd när marknaden vänder, säger vd:n Lennie Nylén.

Original tryckeri investerar i två nya storformatsskrivare från Canon, en Arizona 1260XT flatbäddsskrivare som kan trycka format i upp till 3 x 2,5 meter och en Colorado 1650 uvgel-skrivare som kan trycka på rulle i upp till 1,6 meters bredd.

Utvecklar maskinpark

Lennie Nylén, vd, köpte upp Original tryckeri 2015 som sedan dess vuxit med fler uppdrag och en geografisk expansion med tryckeri i Sundsvall och avtal med Sundsvalls kommun. Under företagets resa har Nylén hela tiden satsat på att utveckla maskinparken i tryckhallen på Västerslätt i Umeå. De nya maskinerna blir ett steg i det ledet.

Med flatbäddsskrivaren Arizona 1260XT kan tryckeriet trycka på allt från metall och plexiglas till plywood-skivor.

– Med den nya utrustningen kan vi trycka på allt från hårda, mjuka, råa och högblanka material och nå effekter med matta och blanka tryckytor. Det här är en av de största maskinerna i norra Sverige, berättar Nylén.

Lennie Nylén ser fördelar både för det interna arbetet men också för kunderna.
Lennie Nylén ser fördelar både för det interna arbetet men också för kunderna.
Sänkta skulder skapar möjligheter

Investeringarna följer tryckeriets sänkta skulder när det varit högkonjunktur.

– Jag vill vara beredd när marknaden vänder och nästa högkonjunktur tar fart och jag ser fram emot att hjälpa till med allt från inredning till skyltar i små och stora format. Möjligheterna är oändliga.

Enligt Lennie Nylén kommer de nya maskinerna innebära nya format och ny teknik, vilket i längden kommer betyda ett mer tids- och kostnadseffektivt arbete som blir till rimliga priser och leveranstider för kunderna.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper