Stora format gånger två

Lennie Nylén, vd på Original tryckeri i Umeå har sedan starten satsat på att utveckla maskinhallen.

Riktigt stora format. Det är vad Original tryckeri i Umeå satsat på när de nu investerar i två tryckpressar från Canon.
– Jag vill vara beredd när marknaden vänder, säger vd:n Lennie Nylén.

Original tryckeri investerar i två nya storformatsskrivare från Canon, en Arizona 1260XT flatbäddsskrivare som kan trycka format i upp till 3 x 2,5 meter och en Colorado 1650 uvgel-skrivare som kan trycka på rulle i upp till 1,6 meters bredd.

Utvecklar maskinpark

Lennie Nylén, vd, köpte upp Original tryckeri 2015 som sedan dess vuxit med fler uppdrag och en geografisk expansion med tryckeri i Sundsvall och avtal med Sundsvalls kommun. Under företagets resa har Nylén hela tiden satsat på att utveckla maskinparken i tryckhallen på Västerslätt i Umeå. De nya maskinerna blir ett steg i det ledet.

Med flatbäddsskrivaren Arizona 1260XT kan tryckeriet trycka på allt från metall och plexiglas till plywood-skivor.

– Med den nya utrustningen kan vi trycka på allt från hårda, mjuka, råa och högblanka material och nå effekter med matta och blanka tryckytor. Det här är en av de största maskinerna i norra Sverige, berättar Nylén.

Lennie Nylén ser fördelar både för det interna arbetet men också för kunderna.

Lennie Nylén ser fördelar både för det interna arbetet men också för kunderna.

Sänkta skulder skapar möjligheter

Investeringarna följer tryckeriets sänkta skulder när det varit högkonjunktur.

– Jag vill vara beredd när marknaden vänder och nästa högkonjunktur tar fart och jag ser fram emot att hjälpa till med allt från inredning till skyltar i små och stora format. Möjligheterna är oändliga.

Enligt Lennie Nylén kommer de nya maskinerna innebära nya format och ny teknik, vilket i längden kommer betyda ett mer tids- och kostnadseffektivt arbete som blir till rimliga priser och leveranstider för kunderna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *