Stora format gånger två

Lennie Nylén, vd på Original tryckeri i Umeå har sedan starten satsat på att utveckla maskinhallen.

Riktigt stora format. Det är vad Original tryckeri i Umeå satsat på när de nu investerar i två tryckpressar från Canon.
– Jag vill vara beredd när marknaden vänder, säger vd:n Lennie Nylén.

Original tryckeri investerar i två nya storformatsskrivare från Canon, en Arizona 1260XT flatbäddsskrivare som kan trycka format i upp till 3 x 2,5 meter och en Colorado 1650 uvgel-skrivare som kan trycka på rulle i upp till 1,6 meters bredd.

Utvecklar maskinpark

Lennie Nylén, vd, köpte upp Original tryckeri 2015 som sedan dess vuxit med fler uppdrag och en geografisk expansion med tryckeri i Sundsvall och avtal med Sundsvalls kommun. Under företagets resa har Nylén hela tiden satsat på att utveckla maskinparken i tryckhallen på Västerslätt i Umeå. De nya maskinerna blir ett steg i det ledet.

Med flatbäddsskrivaren Arizona 1260XT kan tryckeriet trycka på allt från metall och plexiglas till plywood-skivor.

– Med den nya utrustningen kan vi trycka på allt från hårda, mjuka, råa och högblanka material och nå effekter med matta och blanka tryckytor. Det här är en av de största maskinerna i norra Sverige, berättar Nylén.

Lennie Nylén ser fördelar både för det interna arbetet men också för kunderna.

Lennie Nylén ser fördelar både för det interna arbetet men också för kunderna.

Sänkta skulder skapar möjligheter

Investeringarna följer tryckeriets sänkta skulder när det varit högkonjunktur.

– Jag vill vara beredd när marknaden vänder och nästa högkonjunktur tar fart och jag ser fram emot att hjälpa till med allt från inredning till skyltar i små och stora format. Möjligheterna är oändliga.

Enligt Lennie Nylén kommer de nya maskinerna innebära nya format och ny teknik, vilket i längden kommer betyda ett mer tids- och kostnadseffektivt arbete som blir till rimliga priser och leveranstider för kunderna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: