Agfa håller i webbinarium för offsetkunder

Agfa arrangerar ett sex dagar långt virtuellt evenemang för tryckbranschen. Programmet ska stödja tryckerier i hela världen genom att diskutera aktuella utmaningar.

Agfa håller i det virtuella evenemanget Studio 4D48 mellan den 18–26 juni, vilket är dagarna då tryckmässan Drupa ursprungligen skulle hållits.

Samma som monternummer

Under dagarna hålls ett flertal seminarium som sätter fokus på marknads- och tekniktrender, samt hur tryckföretaget kan dra nytta av Agfas skräddarsydda lösningar för offsettryck. Dessa inkluderar bland annat tryckplåtar, hårdvara, arbetsflöden, färghantering, standardisering av utskrifter och programvara.

– 4D48 skulle ha varit vårt monternummer på Drupa-mässan, säger Guy Desmet, marknadschef för Agfas affärsområde Offset Solutions och fortsätter:

– Drupa och andra mässor kan ha skjutits upp eller till och med ställts in på grund av covid-19. Men vårt åtagande gentemot tryckindustrin är fortfarande starkt. Vi vill gärna inspirera och engagera tryckerier. I Studio 4D48 kommer våra experter att ge en uppdatering av vårt erbjudande och hur det kan driva deras företag framåt på ett kostnadseffektivt sätt.

Två om dagen

De sex dagarna kommer består av två webbinarium om dagen. Programmet består av experter som talar, företagscase och frågestunder. Samtliga lyfter fram ett specifikt segment. Alla webbinarier sänds från Agfas huvudkontor i Belgien, pågår i 30–45 minuter och är på engelska.

Mer information om evenemanget hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: