Agfa håller i webbinarium för offsetkunder

PUBLICERAD: 12 juni 2020
UPPDATERAD: 12 juni

Agfa arrangerar ett sex dagar långt virtuellt evenemang för tryckbranschen. Programmet ska stödja tryckerier i hela världen genom att diskutera aktuella utmaningar.

Agfa håller i det virtuella evenemanget Studio 4D48 mellan den 18–26 juni, vilket är dagarna då tryckmässan Drupa ursprungligen skulle hållits.

Samma som monternummer

Under dagarna hålls ett flertal seminarium som sätter fokus på marknads- och tekniktrender, samt hur tryckföretaget kan dra nytta av Agfas skräddarsydda lösningar för offsettryck. Dessa inkluderar bland annat tryckplåtar, hårdvara, arbetsflöden, färghantering, standardisering av utskrifter och programvara.

– 4D48 skulle ha varit vårt monternummer på Drupa-mässan, säger Guy Desmet, marknadschef för Agfas affärsområde Offset Solutions och fortsätter:

– Drupa och andra mässor kan ha skjutits upp eller till och med ställts in på grund av covid-19. Men vårt åtagande gentemot tryckindustrin är fortfarande starkt. Vi vill gärna inspirera och engagera tryckerier. I Studio 4D48 kommer våra experter att ge en uppdatering av vårt erbjudande och hur det kan driva deras företag framåt på ett kostnadseffektivt sätt.

Två om dagen

De sex dagarna kommer består av två webbinarium om dagen. Programmet består av experter som talar, företagscase och frågestunder. Samtliga lyfter fram ett specifikt segment. Alla webbinarier sänds från Agfas huvudkontor i Belgien, pågår i 30–45 minuter och är på engelska.

Mer information om evenemanget hittar du här.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

ECO3 lanserar processfri offsetplåt

ECO3 lanserar en processfri offsetplåt för en simplare och smartare tryckprocess. Den erbjuder bred tryckbredd, stabil bildkontrast och enastående resistans mot repor, enligt tillverkaren.
ECO3-Eclipse-Pro-ctp-3000x2250

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Ambitiösa planer för klassiska tryckpressar

Tack vare ett stort kontaktnät och donationer har Grafikverkstan Godsmagasinet klassisk utrustning av hög kvalitet som går att hyra. Nu planeras en storsatsning för att utveckla verksamheten i Bergslagen och ge utrustningen mer utrymme.
Grafikverkstaden

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)