Investerar i digital bokproduktion

Livonia Print och Canon signerar miljonavtal via Teams i coronatider. På bild uppifrån till vänster: Simon Brejner, chef för Canon Commercial Print i Norden och Baltikum, Trond-Erik Isaksen, ägare till Livonia Print, Atis Mekks, Produktionschef digital bokproduktion och under honom Marcus Wollarth, ansvarig Canon Business Operations i Norden och Baltikum. Nedre raden från vänster: Ulf Nilsson, Canon, Louis Van der Linden, Business Development Manager Cut Sheet inkjet solutions och Juho Metsäla Canon Service Manager i Finland och i Baltikum.

Livonia Print och Canon signerar miljonavtal via Teams i coronatider. På bild uppifrån från vänster: Simon Brejner, Canon, Trond-Erik Isaksen, ägare av Livonia Print, Atis Mekks, Produktionschef digital bokproduktion på Livonia Print och under honom Marcus Wollarth, Canon. Nedre raden från vänster: Ulf Nilsson, Canon, Louis Van der Linden, Canon och Juho Metsäla, Canon.

Livonia Print investerar i sin digitala bokproduktion med en Canon VarioPrint iX3200. Med denna ska de kunna öka tryckeriets produktivitet med 30 procent.

I början av juni 2020 meddelade Canon att beställningarna och installationerna av deras nya VarioPrint iX-serie kommit igång. Ett av dessa tryckeri som nyligen investerat i en VarioPrint iX3200 är Livonia Print i Lettland.

Ökad efterfrågan på böcker

Enligt Ulf Nilsson, kundansvarig på Canon, ser Livonia en ökad efterfrågan på böcker i kortare serier, och med den nya digitalpressen ska de kunna leverera kvalitetsböcker i små volymer.

– Livonia Print får cirka 30 procent högre produktivitet och kostnadseffektivitet, bättre tryckkvalitet med 1 200 x 1 200 dpi, mycket större flexibilitet och möjlighet att printa på fler typer av papper, till exempel för omslag till böcker.

Canon VarioPrint iX3200.

Canon VarioPrint iX3200.

Stabil oavsett papper

Den nya Canon VarioPrint iX3200 är väldigt stabil och tryckkvaliteten varierar lite på olika typer av papper och ytvikter, menar Ulf Nilsson och tillägger:

– Det är en stor fördel för Livonia Print att kunna printa med 320 A4 image per minut hela vägen upp till 350 grams papper eller drygt 9 000 SRA3 i timmen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *