Världsläget enligt Heidelberg

Varje vecka presenterar Heidelberg en lägesrapport för branschen, baserat på hur mycket som tryckts i deras tryckpressar runt jorden. Rött är sämre än motsvarande vecka i fjol medan grönt är bättre. Grått är oförändrat.

För vecka 27 kan konstateras att Sverige och Tyskland går aningen sämre på civiltryckssidan medan förpackningstryckerierna producerade mer i år än motsvarande vecka i fjol.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Prislyft med digital förädling

Vanligt fyrfärgstryck är inte tillräckligt om du vill kräma ut mer pengar ur tryckjobbet. Enligt en undersökning är trycksaksköpare nämligen villiga att betala mellan 24 till 89 procent mer om det appliceras digital förädling. MGI och Konica Minolta har expansion i sikte för maskinserien Jetvarnish. 

Publicerat av: