Halmstadsföretag köps upp

PUBLICERAD: 4 augusti 2020
UPPDATERAD: 4 augusti
Lito AB i Halmstad förvärvas av Miller Graphics. Foto: Pressbild

Miller Graphics, stor tillverkare av flexoklichéer och grafiska lösningar i Europa, förvärvar Lito AB i Halmstad.

Lito AB leverantör av tjänster med onlinemedialösningar till varumärkesägare förvärvas av Miller Graphics. Fredrik Turzik är vd för Miller Graphics:
– Vi är mycket glada över att välkomna Lito och dess människor till familjen Miller Graphics, säger han och tillägger att företagets kunskap inom automatisering av medieprocesser, onlinepublicering, Digital Asset Management (DAM), Product Information Management (PIM) samt 3D-bilder och fotografering väl kommer att komplettera Miller Graphics erbjudande.

Fredrik Turzik, vd för Miller Graphics. Foto:Pressbild

Miller Graphics ägs av Ahlmarkskoncernen med säte i Karlstad och är en Europas största tillverkare av flexoklichéer och grafiska lösningar. I Sunne finns den svenska enheten med en studio för allt prepress-arbete fram till tryckfärdiga filer samt produktion av flexoklichéer. Miller Graphics finns i elva regioner över Europa samt norra och västra Afrika och jobbar inom tre affärsområden; Image carrier, Print Supplies och Digital Solutions.

– När vi nu blir en del av Miller Graphics öppnar det upp nya möjligheter för Litos produkter att nå en större marknad, både produktmässigt och geografisk. Vi kommer även fortsätta vårt utvecklingsarbete med fokus på optimering och kvalité tillsammans med våra befintliga kunder, säger Ole Jensen, produktionschef på Lito.

Läs vidare

Elanders tappar från rekordåret – omsätter 13,8 miljarder kronor

Tryckeri och logistikkoncernen Elanders har presenterat sitt bokslut för 2023. Verksamheten omsatte 13,8 miljarder kronor 2023. 
elanders11-scaled

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Så lyckades den lilla återförsäljaren bli en storspelare

Den grafiska återförsäljaren Folier.se har vuxit kraftigt sedan starten för snart tio år sedan. Bolaget har kommit att bli en ganska stor spelare när det kommer till både försäljning av maskiner och material genom att bredda sig. För Sign&Print berättar vd Mikael Sandberg om varför de använder sig av artiklar och video på sin hemsida och möjligheten att börja med maskinleasing.
MIKAEL-SANDBERG

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm