Canon släpper ny modell för högre hastigheter

En ny modell i ProStream serien släpps, och befintliga kunder som vill öka sina produktionsvolymer får möjlighet att uppgradera sina äldre skrivare.

Canon ProStream 1800 är ny modell i ProStream 1000-serien med bläckstråleskrivning och kontinuerlig matning. Enligt Canon har den nya maskinen fått ökad hastighet, upp till 133 meter per minut, och den högsta upplösningen och utskriftskvaliteten för digitala pressar i sin hastighetsklass. 

Maskintillverkaren beskriver sin nya modell i Prostream-serien som en utmärkt lösning för civiltryckerier som letar efter den bästa prestandan. Den nya ProStream 1800 kommer med en högre hastighet, 133 meter per minut (66 procent snabbare än ProStream 1000). Den kan producera upp till 107 500 A4-bilder eller 11 300 B2-ark 4/4 per timme i utskrifter med premiumkvalitet, enligt Canon.

Ger ökade produktionsvolymer

Peter Wolff, vice chef för affärsområdet Production Printing Products, EMEA Commercial Printing hos Canon Europe.

– Med lanseringen av den nya ProStream 1800 har vi ett nytt erbjudande för kunder som vill öka produktionsvolymerna utan att offra kvalitet eller hastighet. Den nya skrivaren är en fortsättning på den populära ProStream-tekniken som lanserades 2017. Vi bygger på denna bas med 30 ProStream-installationer och är stolta över att kunna erbjuda en ny produkt till kunder som vill ha ultimat prestanda.

Utskriftskvaliteten är hög på ett stort antal utskriftsmedier, enligt Canon. Det inkluderar bestruket och obestruket offsetpapper och papper speciellt anpassat för bläckutskrifter i tjocklekar från 40 till 300 gram per kvadratmeter. En operatör kan producera kalendrar, affischer och POS-material i bredder upp till 556 millimeter och längder upp till 1 524 millimeter. Canon framhåller också att produktionen inte heller behöver stoppas när det är dags att växla mellan olika formatlängder så att övergångar kan ske sömlöst.

Prostreams torkningssystem

Skrivarens luftbaserade torkningssystem säkerställer att alla jobb torkas jämnt, för att kunna upprätthålla en hög produktionsstandard. Utskriften torkas genom att papperet flyter i luftströmmen utan att ha kontakt med något, vilket skyddar pappersytan och bevarar glansen. En AI-sensor gör kontinuerliga justeringar i torksystemet och ställer även in pappersbanans temperatur under produktionen för att säkerställa kvaliteten.

Är möjligt att uppgradera

I ProStream 1800 använder 1 200 dpi piezo-skrivhuvuden som släpper ifrån sig bläckdroppar droppar efter behov och och ett egenutvecklat pigmentbaserat polymerbläck med Canon ColorGrip som garanterar färgmatchningen. Canon lyfter även fram att operatören kan lägga mindre tid på kvalitetskontroll tack vare ett avancerat kamerasystem.

ProStream 1000 som lanserades 2017 kommer fortfarande att finnas tillgänglig och befintliga kunder kan uppgradera till ProStream 1800 om de behöver mer produktionsvolym.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Det handlar om operativ excellens och olika applikationer”

Den nya flatbäddsskrivarserien Arizona 2300 från Canon lovar inte bara högre produktivitet utan också ett större antal användarmöjligheter. Den så kallade Flow-tekniken är kärnan i de sex nya modellerna. Sign&Print frågar ut Wouter Derichs, försäljnings- och marknadschef för storformatsgrafik på Canon EMEA.

Publicerat av: