Canon släpper ny modell för högre hastigheter

PUBLICERAD: 5 augusti 2020
UPPDATERAD: 5 augusti
En ny modell i ProStream serien släpps, och befintliga kunder som vill öka sina produktionsvolymer får möjlighet att uppgradera sina äldre skrivare.

Canon ProStream 1800 är ny modell i ProStream 1000-serien med bläckstråleskrivning och kontinuerlig matning. Enligt Canon har den nya maskinen fått ökad hastighet, upp till 133 meter per minut, och den högsta upplösningen och utskriftskvaliteten för digitala pressar i sin hastighetsklass. 

Maskintillverkaren beskriver sin nya modell i Prostream-serien som en utmärkt lösning för civiltryckerier som letar efter den bästa prestandan. Den nya ProStream 1800 kommer med en högre hastighet, 133 meter per minut (66 procent snabbare än ProStream 1000). Den kan producera upp till 107 500 A4-bilder eller 11 300 B2-ark 4/4 per timme i utskrifter med premiumkvalitet, enligt Canon.

Ger ökade produktionsvolymer

Peter Wolff, vice chef för affärsområdet Production Printing Products, EMEA Commercial Printing hos Canon Europe.

– Med lanseringen av den nya ProStream 1800 har vi ett nytt erbjudande för kunder som vill öka produktionsvolymerna utan att offra kvalitet eller hastighet. Den nya skrivaren är en fortsättning på den populära ProStream-tekniken som lanserades 2017. Vi bygger på denna bas med 30 ProStream-installationer och är stolta över att kunna erbjuda en ny produkt till kunder som vill ha ultimat prestanda.

Utskriftskvaliteten är hög på ett stort antal utskriftsmedier, enligt Canon. Det inkluderar bestruket och obestruket offsetpapper och papper speciellt anpassat för bläckutskrifter i tjocklekar från 40 till 300 gram per kvadratmeter. En operatör kan producera kalendrar, affischer och POS-material i bredder upp till 556 millimeter och längder upp till 1 524 millimeter. Canon framhåller också att produktionen inte heller behöver stoppas när det är dags att växla mellan olika formatlängder så att övergångar kan ske sömlöst.

Prostreams torkningssystem

Skrivarens luftbaserade torkningssystem säkerställer att alla jobb torkas jämnt, för att kunna upprätthålla en hög produktionsstandard. Utskriften torkas genom att papperet flyter i luftströmmen utan att ha kontakt med något, vilket skyddar pappersytan och bevarar glansen. En AI-sensor gör kontinuerliga justeringar i torksystemet och ställer även in pappersbanans temperatur under produktionen för att säkerställa kvaliteten.

Är möjligt att uppgradera

I ProStream 1800 använder 1 200 dpi piezo-skrivhuvuden som släpper ifrån sig bläckdroppar droppar efter behov och och ett egenutvecklat pigmentbaserat polymerbläck med Canon ColorGrip som garanterar färgmatchningen. Canon lyfter även fram att operatören kan lägga mindre tid på kvalitetskontroll tack vare ett avancerat kamerasystem.

ProStream 1000 som lanserades 2017 kommer fortfarande att finnas tillgänglig och befintliga kunder kan uppgradera till ProStream 1800 om de behöver mer produktionsvolym.

 

Läs vidare

Snabb inkjetskrivare gör mässpremiär

I höstas lanserade Riso Valezus T1200, en arkmatad bläckstråleskrivare som skriver ut med en kall process. Denna nya modell visas nu för den skandinaviska publiken för första gången.
RISO_VALEZUS_T1200 webb

Kodak introducerar minsta färgpigment för bläckskrivare

Kodak hävdar att de sätter nya standarder för färg för inkjetproduktion med sina nya Kodachrome-färger.
Kodachrome-1

Rekyl växlar upp med t-shirttryck

Profilföretaget Rekyl är inte vilket företag som helst. Hjärtat finns hos alla veteraner som kämpat i krig och gjort utlandsinsatser för Sverige, men också hos Ukraina. T-shirttrycket är nu säkrat med egen produktion, och ett helt digitaliserat orderflöde från början till slut har tagit form.
framsidaRekyl

Självspelande e-handel och ritningsproduktion

Ett automatiserat orderflöde och en effektiv utskriftsproduktion. Och från fem skrivare till att bara behöva två. Arkitektkopia har en ny uppställning för sin e-handelstjänst för beställning av ritningar.
– Det är en jättestor effektivisering vi gör, säger Jonas Gustavsson.
Arkitektkopia1

Senaste nytt

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Signtools tog med nytt monteringsbord från Värmland

Signtools hade en helt färsk nyhet på Sign&Print-mässan med sitt nya monteringsbord från CWT. I montern stod också flera Tractus 3D-skrivare och arbetade vilket fick många att stanna till och titta.
512D6397-8667-47B9-AE9B-5FE97FE36F5F