“Största skrivaren inom segmentet”

Epsons nya sublimeringsskrivare SureColor SC-F10000.

Epsons nya sublimeringsskrivare SureColor SC-F10000.

Epson lanserar en sublimeringsskrivare som tar plats som den största i Epsons segment.
– SC-F10000 har den högsta utskriftshastigheten av alla Epsons storformatsskrivare, säger Epsons Richard Garp.

Epson breddar sitt sortiment för storformatsskrivare med en ny sublimeringsskrivare, SureColor SC-FC10000. Skrivaren är gjord för textilproduktionsindustrin och kommer utrustad med komponenter från Epson, så som bläck, skrivhuvud och mjukvara.

Flera nya funktioner
Richard Garp, Epson.

Richard Garp, Epson.

Den nya maskinen kan trycka 255 kvadratmeter i timmen, kommer med ett automatiserat spänningsregleringssystem samt auto-justering via en RGB-kamera som ska hålla materialet plats.

Enligt Epson tillkommer även andra fördelar så som enkel mediainställning, en ny torkenhet som ska stabilisera torkning och eliminera rynkor, ett precist pappersmatningssystem, Epsons Precision Dot Technology som ska förbättra utskriftskvaliteten, bulkbläcklösning med en hot-swap-funktion med flera.

Kräver korta ledtider

– Det här är en bransch som kräver korta ledtider, konsekvent prestanda och hög pålitlighet. SC-F10000 har den högsta utskriftshastigheten av alla Epsons storformatsskrivare, är utrustad med fyra helt nya PrecisionCore Micro TFP skrivhuvuden, och erbjuder möjligheten att snabbt byta ut bulkbläcket så att produktionen aldrig behöver pausa, berättar Richard Garp, Business Account Manager, Commercial & Industrial Printing Solutions på Epson och avslutar med:

– Kort sagt, vi är övertygade att vi har uppnått kraven, och höjer nivån ytterligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: