"Största skrivaren inom segmentet"

PUBLICERAD: 10 augusti 2020
UPPDATERAD: 10 augusti
Epsons nya sublimeringsskrivare SureColor SC-F10000.
Epsons nya sublimeringsskrivare SureColor SC-F10000.

Epson lanserar en sublimeringsskrivare som tar plats som den största i Epsons segment.
– SC-F10000 har den högsta utskriftshastigheten av alla Epsons storformatsskrivare, säger Epsons Richard Garp.

Epson breddar sitt sortiment för storformatsskrivare med en ny sublimeringsskrivare, SureColor SC-FC10000. Skrivaren är gjord för textilproduktionsindustrin och kommer utrustad med komponenter från Epson, så som bläck, skrivhuvud och mjukvara.

Flera nya funktioner
Richard Garp, Epson.
Richard Garp, Epson.

Den nya maskinen kan trycka 255 kvadratmeter i timmen, kommer med ett automatiserat spänningsregleringssystem samt auto-justering via en RGB-kamera som ska hålla materialet plats.

Enligt Epson tillkommer även andra fördelar så som enkel mediainställning, en ny torkenhet som ska stabilisera torkning och eliminera rynkor, ett precist pappersmatningssystem, Epsons Precision Dot Technology som ska förbättra utskriftskvaliteten, bulkbläcklösning med en hot-swap-funktion med flera.

Kräver korta ledtider

– Det här är en bransch som kräver korta ledtider, konsekvent prestanda och hög pålitlighet. SC-F10000 har den högsta utskriftshastigheten av alla Epsons storformatsskrivare, är utrustad med fyra helt nya PrecisionCore Micro TFP skrivhuvuden, och erbjuder möjligheten att snabbt byta ut bulkbläcket så att produktionen aldrig behöver pausa, berättar Richard Garp, Business Account Manager, Commercial & Industrial Printing Solutions på Epson och avslutar med:

– Kort sagt, vi är övertygade att vi har uppnått kraven, och höjer nivån ytterligare.

Läs vidare

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS