Agfa ökar kapacitet inom inkjet-bläck

Agfa öppnar en ny anläggning för produktion av vattenbaserade inkjet-bläck.

För att möta marknadens krav på större volymer vill Agfa investera i att utöka sin kapacitet inom inkjet. Med en ny produktionsanläggning sätter de fokus på vattenbaserat inkjet-bläck. 

Den nya anläggningen, som ligger vid Agfas huvudkontor i den belgiska staden Mortsel, gör det möjligt för företaget att betjäna sina nuvarande kunder samt att blir en nyckelleverantör inom vattenbaserad inkjet-bläck för en rad nya applikationer.

Satsar på två områden

Företaget planerar delvis att sätta sikte på den växande marknaden för tryck på dekorationspapper till produktion av golvlaminat och möbelöverdrag.

Ett annat område är förpackningstryck, framför allt på wellpapp, vilket enligt Agfa är den mest hållbara lösningen vad gäller material, tryckprocessen och bläck.

I kombination med Agfas redan existerande anläggningar kommer den nya att bli ett produktionscenter där team för forskning och utveckling- samt ett team för kvalitetskontroll kommer finnas.

Ska täcka behoven

Produktionskapaciteten ska enligt Agfa täcka den förväntade tillväxttakten på inkjet-bläck under de kommande fem till tio åren.

 

Översättning: Hanna Jangenfeldt

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: