Agfa ökar kapacitet inom inkjet-bläck

PUBLICERAD: 12 augusti 2020
UPPDATERAD: 12 augusti
Agfa öppnar en ny anläggning för produktion av vattenbaserade inkjet-bläck.

För att möta marknadens krav på större volymer vill Agfa investera i att utöka sin kapacitet inom inkjet. Med en ny produktionsanläggning sätter de fokus på vattenbaserat inkjet-bläck. 

Den nya anläggningen, som ligger vid Agfas huvudkontor i den belgiska staden Mortsel, gör det möjligt för företaget att betjäna sina nuvarande kunder samt att blir en nyckelleverantör inom vattenbaserad inkjet-bläck för en rad nya applikationer.

Satsar på två områden

Företaget planerar delvis att sätta sikte på den växande marknaden för tryck på dekorationspapper till produktion av golvlaminat och möbelöverdrag.

Ett annat område är förpackningstryck, framför allt på wellpapp, vilket enligt Agfa är den mest hållbara lösningen vad gäller material, tryckprocessen och bläck.

I kombination med Agfas redan existerande anläggningar kommer den nya att bli ett produktionscenter där team för forskning och utveckling- samt ett team för kvalitetskontroll kommer finnas.

Ska täcka behoven

Produktionskapaciteten ska enligt Agfa täcka den förväntade tillväxttakten på inkjet-bläck under de kommande fem till tio åren.

 

Översättning: Hanna Jangenfeldt

Läs vidare

Ricoh visar tekniker som ger tillväxt på Fespa

”Innovationsdrivna marknadsutvecklingsmöjligheter” kommer att avslöjas på Fespa. Det lovar Ricoh inför mässan i Amsterdam.
Ricoh-Graham-Kennedy

Agfa och EFI inleder samarbete: "En milstolpe"

Agfa och EFI meddelar att de ingått ett strategiskt partnerskap. Genom att samarbeta ska de två jättarna inom inkjet kunna dra fördel av varandras spetskompetenser samt driva utveckling och innovation.
EFI Agfa 2

Epson lanserar instegsmodell av DTG med vitt bläck

Epson lanserar en DTG-skrivare på instegsnivå med vitt bläck för mörka tyger. Släppet ska möta den kraftigt växande efterfrågan.
F1000_2

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm