Agfa ökar kapacitet inom inkjet-bläck

Agfa öppnar en ny anläggning för produktion av vattenbaserade inkjet-bläck.

För att möta marknadens krav på större volymer vill Agfa investera i att utöka sin kapacitet inom inkjet. Med en ny produktionsanläggning sätter de fokus på vattenbaserat inkjet-bläck. 

Den nya anläggningen, som ligger vid Agfas huvudkontor i den belgiska staden Mortsel, gör det möjligt för företaget att betjäna sina nuvarande kunder samt att blir en nyckelleverantör inom vattenbaserad inkjet-bläck för en rad nya applikationer.

Satsar på två områden

Företaget planerar delvis att sätta sikte på den växande marknaden för tryck på dekorationspapper till produktion av golvlaminat och möbelöverdrag.

Ett annat område är förpackningstryck, framför allt på wellpapp, vilket enligt Agfa är den mest hållbara lösningen vad gäller material, tryckprocessen och bläck.

I kombination med Agfas redan existerande anläggningar kommer den nya att bli ett produktionscenter där team för forskning och utveckling- samt ett team för kvalitetskontroll kommer finnas.

Ska täcka behoven

Produktionskapaciteten ska enligt Agfa täcka den förväntade tillväxttakten på inkjet-bläck under de kommande fem till tio åren.

 

Översättning: Hanna Jangenfeldt

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Det handlar om operativ excellens och olika applikationer”

Den nya flatbäddsskrivarserien Arizona 2300 från Canon lovar inte bara högre produktivitet utan också ett större antal användarmöjligheter. Den så kallade Flow-tekniken är kärnan i de sex nya modellerna. Sign&Print frågar ut Wouter Derichs, försäljnings- och marknadschef för storformatsgrafik på Canon EMEA.

Publicerat av: