Offline eller inline?

Möjligheten till liggande A4 ger helt nya möjligheter att skapa praktverk även i ett litet tryckeri. Den här boken har producerats med hjälp av en Ricoh skrivare och Plockmatic efterbehandling.

Nästan alla Plockmatics och Morganas produkter erbjuds både i en lösning inline och en offline. Vilket ska man då välja? Vi ringde upp Bo Larson, som sålt efterbehandling under många år.

– Om du har flera produktionsmaskiner så kanske du väljer att ha efterbehandlingen offline. Då kan du styra vad som ska gå i vilken efterbehandlare. Ju mer standardiserad produktion, ju mer närliggande kan det istället vara att ha allt ihopkopplat, säger Bo Larson hos efterbehandlingsleverantören Plockmatic.

Samma sak om du bara har en produktionsmaskin. Ju mer varierad produktionen är, med broschyrer, lösblad, perforerade kuponger etcetera, desto mer närliggande är det att låta tryckningen vara en process och efterbehandlingen en annan.

Bo Larson hos efterbehandlingsleverantören Plockmatic.

I offentlig verksamhet

Bo Larson påpekar att det också beror på sammanhanget. Kommuner och offentlig verksamhet, som handlar på ramavtal, vill gärna ha en klump där skrivare och efterbehandling ses som ett. När avbetalningen är klar så, går de vidare till nästa integrerade maskin.

Trend med inline

Den övergripande trenden är att inline ökar. Allt fler kunder väljer enkelheten och kan med en operatör sköta allt fram till helt färdiga trycksaker. Men det finns fortfarande tryckerier som satsat på offline efterbehandling och sedan köper loss maskinen när avbetalningarna är klara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Det handlar om operativ excellens och olika applikationer”

Den nya flatbäddsskrivarserien Arizona 2300 från Canon lovar inte bara högre produktivitet utan också ett större antal användarmöjligheter. Den så kallade Flow-tekniken är kärnan i de sex nya modellerna. Sign&Print frågar ut Wouter Derichs, försäljnings- och marknadschef för storformatsgrafik på Canon EMEA.

Publicerat av: