Renare luft med ny lösning

PUBLICERAD: 28 augusti 2020
UPPDATERAD: 28 augusti

[metaslider id=”210774″]

Mimaki lanserar tillsammans med Bofa International ett nytt utsugssytem för storformatsskrivaren SWJ-320EA. Lösningen ska bidra till en renare arbetsmiljö.

Tillverkaren av storformatsskrivare och skärsystem Mimaki har tillsammans med Bofa International – ett företag som specialiserar sig på portabla utsugssystem – tagit fram en ny lösning för Mimakis solventskrivare SWJ-320EA.

Renare arbetsmiljö

Luftrenarenheten är fyra meter lång och fästs direkt på skrivaren för att extrahera VOC-gaser, Volatile Organic Compounds (lättflyktiga organiska föreningar) som släpps ut under produktionen. Systemet är anpassat för att hålla fem millimeters avstånd från printmaterialet. Ångorna extraheras över hela längden, filtreras, och när den är ren släpps den ut i luften i produktionsmiljön igen.

Mimakis solventskrivare SWJ-320EA.
Mimakis solventskrivare SWJ-320EA. Foto: Pressbild
Tar bort dålig lukt

Enligt Mimaki ska det nya systemet kallat BOFA Air Purifier Unit säkerställa en trevligare och renare arbetsmiljö, bland annat för att den också reducerar obehaglig lukt. De skriver i ett pressmeddelande att tester visat att VOC-nivåerna från skrivaren sjönk från 250 miljondelar ner till 1,8.

Bofa-luftrenarenheten finns tillgänglig via Mimakis partnernätverk.

Läs vidare

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke