Renare luft med ny lösning

Mimaki lanserar tillsammans med Bofa International ett nytt utsugssytem för storformatsskrivaren SWJ-320EA. Lösningen ska bidra till en renare arbetsmiljö.

Tillverkaren av storformatsskrivare och skärsystem Mimaki har tillsammans med Bofa International – ett företag som specialiserar sig på portabla utsugssystem – tagit fram en ny lösning för Mimakis solventskrivare SWJ-320EA.

Renare arbetsmiljö

Luftrenarenheten är fyra meter lång och fästs direkt på skrivaren för att extrahera VOC-gaser, Volatile Organic Compounds (lättflyktiga organiska föreningar) som släpps ut under produktionen. Systemet är anpassat för att hålla fem millimeters avstånd från printmaterialet. Ångorna extraheras över hela längden, filtreras, och när den är ren släpps den ut i luften i produktionsmiljön igen.

Mimakis solventskrivare SWJ-320EA.

Mimakis solventskrivare SWJ-320EA. Foto: Pressbild

Tar bort dålig lukt

Enligt Mimaki ska det nya systemet kallat BOFA Air Purifier Unit säkerställa en trevligare och renare arbetsmiljö, bland annat för att den också reducerar obehaglig lukt. De skriver i ett pressmeddelande att tester visat att VOC-nivåerna från skrivaren sjönk från 250 miljondelar ner till 1,8.

Bofa-luftrenarenheten finns tillgänglig via Mimakis partnernätverk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: 

Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: