Renare luft med ny lösning

Mimaki lanserar tillsammans med Bofa International ett nytt utsugssytem för storformatsskrivaren SWJ-320EA. Lösningen ska bidra till en renare arbetsmiljö.

Tillverkaren av storformatsskrivare och skärsystem Mimaki har tillsammans med Bofa International – ett företag som specialiserar sig på portabla utsugssystem – tagit fram en ny lösning för Mimakis solventskrivare SWJ-320EA.

Renare arbetsmiljö

Luftrenarenheten är fyra meter lång och fästs direkt på skrivaren för att extrahera VOC-gaser, Volatile Organic Compounds (lättflyktiga organiska föreningar) som släpps ut under produktionen. Systemet är anpassat för att hålla fem millimeters avstånd från printmaterialet. Ångorna extraheras över hela längden, filtreras, och när den är ren släpps den ut i luften i produktionsmiljön igen.

Mimakis solventskrivare SWJ-320EA.

Mimakis solventskrivare SWJ-320EA. Foto: Pressbild

Tar bort dålig lukt

Enligt Mimaki ska det nya systemet kallat BOFA Air Purifier Unit säkerställa en trevligare och renare arbetsmiljö, bland annat för att den också reducerar obehaglig lukt. De skriver i ett pressmeddelande att tester visat att VOC-nivåerna från skrivaren sjönk från 250 miljondelar ner till 1,8.

Bofa-luftrenarenheten finns tillgänglig via Mimakis partnernätverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *