Fusion i ACG-gruppen

Bolagsnamnet för framtiden blir ACG Nyström när ACG Fyrtal och ACG Nyström blir ett. Foto: Claes Nordström

ACG-gruppen i Borås möblerar om bland bolagen. Industrimärkningsföretaget ACG Fyrtal slås ihop med leverantören inom sömnad och svets, ACG Nyström.

Fusionen trädde i kraft 1 september och innebär att ACG Fyrtal blir en del av ACG Nyström. Bolagsnamnet efter ihopslagningen blir ACG Nyström, som framgent kommer att fortsätta vara ett helägt dotterbolag inom ACG-koncernen.

ACG Fyrtal och deras sortiment med lösningar inom märkning – maskiner och produkter till industriföretag – tar plats i ACG Nyströms produktsortiment som fokuserar på bland annat olika sömnadsprodukter och brodyrmaskiner. Personalen på ACG Fyrtal kommer fortsätta att arbeta med samma produkter likt tidigare.

Företagen skriver i ett pressmeddelande att redan innan fusionen har de båda verksamheternas kundsegment och teknikområden med service och eftermarknadsfunktion i viss mån överlappat varandra, något som beskrivs som en god anledning till ihopslagningen.

Rolf Valkiainen och Johny Sjödin, tidigare delägare i ACG Fyrtal kommer att arbeta vidare inom ACG Nyström som produktområdesansvariga inom Laser och 3sixty. Ihopslagningen leder också till en ny ledningsorganisation hos ACG Nyström. Thomas Arvidsson blir den som tar vid som vd.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Det handlar om operativ excellens och olika applikationer”

Den nya flatbäddsskrivarserien Arizona 2300 från Canon lovar inte bara högre produktivitet utan också ett större antal användarmöjligheter. Den så kallade Flow-tekniken är kärnan i de sex nya modellerna. Sign&Print frågar ut Wouter Derichs, försäljnings- och marknadschef för storformatsgrafik på Canon EMEA.

Publicerat av: