Fusion i ACG-gruppen

PUBLICERAD: 1 september 2020
UPPDATERAD: 1 september
Bolagsnamnet för framtiden blir ACG Nyström när ACG Fyrtal och ACG Nyström blir ett. Foto: Claes Nordström

ACG-gruppen i Borås möblerar om bland bolagen. Industrimärkningsföretaget ACG Fyrtal slås ihop med leverantören inom sömnad och svets, ACG Nyström.

Fusionen trädde i kraft 1 september och innebär att ACG Fyrtal blir en del av ACG Nyström. Bolagsnamnet efter ihopslagningen blir ACG Nyström, som framgent kommer att fortsätta vara ett helägt dotterbolag inom ACG-koncernen.

ACG Fyrtal och deras sortiment med lösningar inom märkning – maskiner och produkter till industriföretag – tar plats i ACG Nyströms produktsortiment som fokuserar på bland annat olika sömnadsprodukter och brodyrmaskiner. Personalen på ACG Fyrtal kommer fortsätta att arbeta med samma produkter likt tidigare.

Företagen skriver i ett pressmeddelande att redan innan fusionen har de båda verksamheternas kundsegment och teknikområden med service och eftermarknadsfunktion i viss mån överlappat varandra, något som beskrivs som en god anledning till ihopslagningen.

Rolf Valkiainen och Johny Sjödin, tidigare delägare i ACG Fyrtal kommer att arbeta vidare inom ACG Nyström som produktområdesansvariga inom Laser och 3sixty. Ihopslagningen leder också till en ny ledningsorganisation hos ACG Nyström. Thomas Arvidsson blir den som tar vid som vd.

 

Läs vidare

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm