Nytt Agfa-ansikte på storformat

PUBLICERAD: 1 september 2020
UPPDATERAD: 1 september
Anders Österberg, ny Key account manager på storformatssidan hos Agfa Graphics i Sverige.

Anders Österberg, mångårig profil i den grafiska industrin, är ny Key account manager i Sverige för Agfa Graphics storformatsskrivare. 
– Det känns väldigt kul och spännande att få representera Agfa, säger han.

10 augusti började Anders Österberg sin nya tjänst hos Agfa Graphics. Närmast kommer han från en nordisk befattning på EFI Vutek, och och före det har han arbetat med försäljning av storformatsskrivare på både Ricoh och HP. Hans mål är nu inställt på att stärka Agfa Graphics position i Sverige.

”Nöjda med helhetslösningen”

Anders Österberg säger att han har goda erfarenheter av Agfas produkter från sina år i den grafiska industrin.

– Dels har jag stött ihop med Agfa, dels med kunder som har haft Agfas maskiner. Och de har varit väldigt nöjda med helhetslösningen – mjukvara, maskiner och den serviceorganisationen Agfa har i Norden.

Österberg påtalar vikten av lokal service och framhåller Agfas serviceorganisation med alla tekniker de har i Norden. Han lyfter också fram Agfas mjukvara Asanti, som han menar är allt ifrån en ripp-lösning till en serverbaserad Web to print-lösning och som är väldigt enkel att använda.

– Agfa har även ett intressant utbud av storformatslösningar som kommer att kunna tilltala många, det utbudet kommer att utökas under 2021 med nya intressanta produkter.

Ser möjligheter i Sverige

Potential finns för Agfa att växa ytterligare på den svenska marknaden:

– Den svenska marknaden är ganska obearbetad. Man känner till Agfa, men har inte haft den kontakten. Jag ser det som en stor möjlighet att få bära ut portföljen och helhetslösningen till nya kunder.

Ska stärka positionen

Nils-Arne Sletten, nordisk chef för Agfa Graphics inkjet-avdelning, är mycket nöjd med tillskottet till företaget och framhäver företagets ambitioner att stärka sin position som en av de stora leverantörerna av storformatslösningar i Sverige.

– Vi är väldigt glada att ha Anders ombord, säger han.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper