Nytt Agfa-ansikte på storformat

Anders Österberg, ny Key account manager på storformatssidan hos Agfa Graphics i Sverige.

Anders Österberg, mångårig profil i den grafiska industrin, är ny Key account manager i Sverige för Agfa Graphics storformatsskrivare. 
– Det känns väldigt kul och spännande att få representera Agfa, säger han.

10 augusti började Anders Österberg sin nya tjänst hos Agfa Graphics. Närmast kommer han från en nordisk befattning på EFI Vutek, och och före det har han arbetat med försäljning av storformatsskrivare på både Ricoh och HP. Hans mål är nu inställt på att stärka Agfa Graphics position i Sverige.

”Nöjda med helhetslösningen”

Anders Österberg säger att han har goda erfarenheter av Agfas produkter från sina år i den grafiska industrin.

– Dels har jag stött ihop med Agfa, dels med kunder som har haft Agfas maskiner. Och de har varit väldigt nöjda med helhetslösningen – mjukvara, maskiner och den serviceorganisationen Agfa har i Norden.

Österberg påtalar vikten av lokal service och framhåller Agfas serviceorganisation med alla tekniker de har i Norden. Han lyfter också fram Agfas mjukvara Asanti, som han menar är allt ifrån en ripp-lösning till en serverbaserad Web to print-lösning och som är väldigt enkel att använda.

– Agfa har även ett intressant utbud av storformatslösningar som kommer att kunna tilltala många, det utbudet kommer att utökas under 2021 med nya intressanta produkter.

Ser möjligheter i Sverige

Potential finns för Agfa att växa ytterligare på den svenska marknaden:

– Den svenska marknaden är ganska obearbetad. Man känner till Agfa, men har inte haft den kontakten. Jag ser det som en stor möjlighet att få bära ut portföljen och helhetslösningen till nya kunder.

Ska stärka positionen

Nils-Arne Sletten, nordisk chef för Agfa Graphics inkjet-avdelning, är mycket nöjd med tillskottet till företaget och framhäver företagets ambitioner att stärka sin position som en av de stora leverantörerna av storformatslösningar i Sverige.

– Vi är väldigt glada att ha Anders ombord, säger han.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Det handlar om operativ excellens och olika applikationer”

Den nya flatbäddsskrivarserien Arizona 2300 från Canon lovar inte bara högre produktivitet utan också ett större antal användarmöjligheter. Den så kallade Flow-tekniken är kärnan i de sex nya modellerna. Sign&Print frågar ut Wouter Derichs, försäljnings- och marknadschef för storformatsgrafik på Canon EMEA.

Publicerat av: