Bläck för DTG-skrivare miljömärks

PUBLICERAD: 3 september 2020
UPPDATERAD: 3 september
Foto: Pressbild
Epson får miljömärkning på sitt bläckpaket till DTG-skrivaren SC-F3000. Foto: Pressbild

Epsons Ultrachrome DG-bläck och förbehandlingsvätska för bomull godkänns av Global Organic Textile Standard, GOTS. Båda produkterna är standard för den nysläppta direkt-till-plagg-skrivaren SC-F3000 och den mindre SC-F2100.

Epsons Ultrachrome DG-bläck och förbehandlingsvätska miljömärks av Global Organic Textile Standard. Det är två produkter som båda är standard för Epsons DTG-skrivare SC-F3000 och SC-F2100.

Hundratals tröjor om dagen

SC-F3000 är en industriell skrivare i high end-klassen som enligt Epson kan trycka på hundratals T-tröjor om dagen. Maskinen har en prislapp på cirka en halv miljon kronor och den mindre modellen i samma segment heter SC-F2100. DTG-skrivaren trycker direkt på bomullstyget, till exempel en tröja eller ett annat plagg och sedan värms bläcket fast efteråt i en värmepress.

 

SC-F 3000 med bläck och programvara. Foto: Pressbild Epson
SC-F3000 med bläck och programvara. Foto: Pressbild
Miljöfokus i alla faser

GOTS är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Den definierar krav i hela värdekedjan, från råvaran till miljövänlig och ansvarsfull produktion och märkning.

– Epson fokuserar på miljöpåverkan i alla faser av produktens livscykel, från design och produktion till transport, användning och återvinning. Hållbarhet är kärnan i alla våra aktiviteter och det är viktigt att kunderna kan delta i värdekedjan för socialt ansvar, säger Heather Kendle, Senior produktchef på Epson i Europa och fortsätter:

– GOTS-godkännandet för Ultrachrome DG-bläck gör att våra kunder kan sälja textilier i förtroende för att de följer en globalt erkänd standard.

Tillgänglig i september 

SC-F3000 ger enligt Epson en låg total ägandekostnad (TCO) för företag som producerar medelstora och stora plagg och T-tröjor. Skrivaren är tillgänglig för försäljning från september.

Läs vidare

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Konica Minolta: Det här kan du förvänta dig av Drupa

Tryckerier som håller sig uppdaterade kring tekniska trender och innovationer kommer bäst kunna utnyttja och se potentialen, skriver Konica Minolta i ett pressmeddelande. Under Drupa kommer de visa sin syn på vart framtidens tryckteknik är på väg.
Konica-Minolta-Drupa

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm