Bläck för DTG-skrivare miljömärks

Foto: Pressbild

Epson får miljömärkning på sitt bläckpaket till DTG-skrivaren SC-F3000. Foto: Pressbild

Epsons Ultrachrome DG-bläck och förbehandlingsvätska för bomull godkänns av Global Organic Textile Standard, GOTS. Båda produkterna är standard för den nysläppta direkt-till-plagg-skrivaren SC-F3000 och den mindre SC-F2100.

Epsons Ultrachrome DG-bläck och förbehandlingsvätska miljömärks av Global Organic Textile Standard. Det är två produkter som båda är standard för Epsons DTG-skrivare SC-F3000 och SC-F2100.

Hundratals tröjor om dagen

SC-F3000 är en industriell skrivare i high end-klassen som enligt Epson kan trycka på hundratals T-tröjor om dagen. Maskinen har en prislapp på cirka en halv miljon kronor och den mindre modellen i samma segment heter SC-F2100. DTG-skrivaren trycker direkt på bomullstyget, till exempel en tröja eller ett annat plagg och sedan värms bläcket fast efteråt i en värmepress.

 

SC-F 3000 med bläck och programvara. Foto: Pressbild Epson

SC-F3000 med bläck och programvara. Foto: Pressbild

Miljöfokus i alla faser

GOTS är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Den definierar krav i hela värdekedjan, från råvaran till miljövänlig och ansvarsfull produktion och märkning.

– Epson fokuserar på miljöpåverkan i alla faser av produktens livscykel, från design och produktion till transport, användning och återvinning. Hållbarhet är kärnan i alla våra aktiviteter och det är viktigt att kunderna kan delta i värdekedjan för socialt ansvar, säger Heather Kendle, Senior produktchef på Epson i Europa och fortsätter:

– GOTS-godkännandet för Ultrachrome DG-bläck gör att våra kunder kan sälja textilier i förtroende för att de följer en globalt erkänd standard.

Tillgänglig i september 

SC-F3000 ger enligt Epson en låg total ägandekostnad (TCO) för företag som producerar medelstora och stora plagg och T-tröjor. Skrivaren är tillgänglig för försäljning från september.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: 

Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: