Bläck för DTG-skrivare miljömärks

Foto: Pressbild

Epson får miljömärkning på sitt bläckpaket till DTG-skrivaren SC-F3000. Foto: Pressbild

Epsons Ultrachrome DG-bläck och förbehandlingsvätska för bomull godkänns av Global Organic Textile Standard, GOTS. Båda produkterna är standard för den nysläppta direkt-till-plagg-skrivaren SC-F3000 och den mindre SC-F2100.

Epsons Ultrachrome DG-bläck och förbehandlingsvätska miljömärks av Global Organic Textile Standard. Det är två produkter som båda är standard för Epsons DTG-skrivare SC-F3000 och SC-F2100.

Hundratals tröjor om dagen

SC-F3000 är en industriell skrivare i high end-klassen som enligt Epson kan trycka på hundratals T-tröjor om dagen. Maskinen har en prislapp på cirka en halv miljon kronor och den mindre modellen i samma segment heter SC-F2100. DTG-skrivaren trycker direkt på bomullstyget, till exempel en tröja eller ett annat plagg och sedan värms bläcket fast efteråt i en värmepress.

 

SC-F 3000 med bläck och programvara. Foto: Pressbild Epson

SC-F3000 med bläck och programvara. Foto: Pressbild

Miljöfokus i alla faser

GOTS är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Den definierar krav i hela värdekedjan, från råvaran till miljövänlig och ansvarsfull produktion och märkning.

– Epson fokuserar på miljöpåverkan i alla faser av produktens livscykel, från design och produktion till transport, användning och återvinning. Hållbarhet är kärnan i alla våra aktiviteter och det är viktigt att kunderna kan delta i värdekedjan för socialt ansvar, säger Heather Kendle, Senior produktchef på Epson i Europa och fortsätter:

– GOTS-godkännandet för Ultrachrome DG-bläck gör att våra kunder kan sälja textilier i förtroende för att de följer en globalt erkänd standard.

Tillgänglig i september 

SC-F3000 ger enligt Epson en låg total ägandekostnad (TCO) för företag som producerar medelstora och stora plagg och T-tröjor. Skrivaren är tillgänglig för försäljning från september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *