Digital arkpress släpps i två modeller

Canon lanserar imagePRESS C10010VP-serien. Enligt Canon har den en utökad automatisering och en omfattande kapacitet för mediahantering.

Den nya Canon imagePRESS C10010VP-serien är en arkmatad produktionspress för stora volymer, som enligt Canon passar bra för kommersiella tryckerier eller interntryckerier som vill höja produktiviteten. Serien kommer i två modeller – C9010VP som kan köra 90 sidor per minut och C10010VP som kan köra 100 sidor per minut. Maskinerna efterträder C10000VP.

Automatiserat flöde
Tomas Lagerberg, produktchef på Canon Svenska.

Tomas Lagerberg, produktchef på Canon Svenska.

Trycklösningarna kommer med funktioner för automatiserad utskrift on-demand. Bland annat avkänning av dubbelmatade ark via ultraljud, aktiv registrering fram- och baksida samt ILS, Inline Spectrometric Sensor som förjusterar färg på varje sida. Med en dubbel fixeringsenhet kan arken bestå av olika ytvikter eller strukturer. Maskinerna har stöd för syntetiska material vilket öppnar upp för tryck på vattenavvisande material.

Enligt Canon kan även ark med en längd på upp till 1 300 millimeter skrivas ut med de nya Imagepress-modellerna, men då bara på ena sidan.

Pappersmatare som tillval

Tillval är bland annat en avläggare så att arken kan matas in och ut under själva körningen och en matningsmodul, Canon POD Deck XL, för långa ark med en tjocklek på upp till 762 millimeter. Denna matar arken automatisk så de trycks på båda sidor. Även pappersmataren BDT VX 370, som kan hantera 5 000 ark i banderollstorlek, går att välja som tillval.

Ny milstolpe

– imagePRESS C10010VP-serien är en ny milstolpe i utvecklingen av digitala färgproduktionspressar. Den sätter ny standard för produktivitet, applikationsmångfald och kvalitet. Med mer än 15 000 installerade imagePRESS-enheter inom Europa, Mellanöstern och Afrika under de senaste fem åren, bygger vi på en beprövad och pålitlig teknikplattform, med utökade automatiseringsmöjligheter som hjälp för framtida affärsambitioner, berättar Tomas Lagerberg, produktchef på Canon Svenska och fortsätter:

– Nu kan alla olika volymer hanteras, gång på gång, med pålitlig teknik och maximal driftstid. Hjälp era kunder att förvandla sina utmaningar till lönsamma möjligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: