Digital arkpress släpps i två modeller

PUBLICERAD: 7 september 2020
UPPDATERAD: 7 september

[metaslider id=”210941″]

Canon lanserar imagePRESS C10010VP-serien. Enligt Canon har den en utökad automatisering och en omfattande kapacitet för mediahantering.

Den nya Canon imagePRESS C10010VP-serien är en arkmatad produktionspress för stora volymer, som enligt Canon passar bra för kommersiella tryckerier eller interntryckerier som vill höja produktiviteten. Serien kommer i två modeller – C9010VP som kan köra 90 sidor per minut och C10010VP som kan köra 100 sidor per minut. Maskinerna efterträder C10000VP.

Automatiserat flöde
Tomas Lagerberg, produktchef på Canon Svenska.
Tomas Lagerberg, produktchef på Canon Svenska.

Trycklösningarna kommer med funktioner för automatiserad utskrift on-demand. Bland annat avkänning av dubbelmatade ark via ultraljud, aktiv registrering fram- och baksida samt ILS, Inline Spectrometric Sensor som förjusterar färg på varje sida. Med en dubbel fixeringsenhet kan arken bestå av olika ytvikter eller strukturer. Maskinerna har stöd för syntetiska material vilket öppnar upp för tryck på vattenavvisande material.

Enligt Canon kan även ark med en längd på upp till 1 300 millimeter skrivas ut med de nya Imagepress-modellerna, men då bara på ena sidan.

Pappersmatare som tillval

Tillval är bland annat en avläggare så att arken kan matas in och ut under själva körningen och en matningsmodul, Canon POD Deck XL, för långa ark med en tjocklek på upp till 762 millimeter. Denna matar arken automatisk så de trycks på båda sidor. Även pappersmataren BDT VX 370, som kan hantera 5 000 ark i banderollstorlek, går att välja som tillval.

Ny milstolpe

– imagePRESS C10010VP-serien är en ny milstolpe i utvecklingen av digitala färgproduktionspressar. Den sätter ny standard för produktivitet, applikationsmångfald och kvalitet. Med mer än 15 000 installerade imagePRESS-enheter inom Europa, Mellanöstern och Afrika under de senaste fem åren, bygger vi på en beprövad och pålitlig teknikplattform, med utökade automatiseringsmöjligheter som hjälp för framtida affärsambitioner, berättar Tomas Lagerberg, produktchef på Canon Svenska och fortsätter:

– Nu kan alla olika volymer hanteras, gång på gång, med pålitlig teknik och maximal driftstid. Hjälp era kunder att förvandla sina utmaningar till lönsamma möjligheter.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2