Horizon bjuder in till digitalt lanseringsevent

PUBLICERAD: 10 september 2020
UPPDATERAD: 10 september
Trimmerenhet HT-300 är en av nyheterna som Horizon kommer att prata mer om under deras digitala event. Foto: Pressbild

Horizon bjuder in till ett digitalt event för att presentera det senaste som de erbjuder inom automation för efterbehandlingsflödet. Bland annat kommer de visa sin nya iCE-serie och den webbaserade plattformen iCE Link.

Den 29–30 september 2020 håller Horizon ett digitalt lanseringsevent med fokus på deras Smart Factory-koncept. Under eventet kommer den första produktionslinjen inom deras iCE-serie att presenteras med fullt fokus på automation i efterbehandlingen.

Tekniska presentationer

Företaget har på sin hemsida presenterat några av punkterna på agendan. De kommer bland annat visa hur en robotarm flyttar bokblock från företagets HOF400 till boklimbindaren BQ-270. Även iCE Link-bindaren BQ-500 visas upp i en ny design.

En annan nyhet är HT-300, en iCE Link-produkt som är en fristående eller integrerad trimmerenhet för korta serier i bokproduktion. Maskinen kan integreras med ovan nämnda limbindare och hantera bokblock med sex- eller åttasidiga flikomslag.

Automatiserat flöde via plattform

Maskinnyheterna är kopplade till företagets molnbaserade plattform, Horizon iCE Link, som möjliggör en total integration. Plattformen erbjuder kontroll från order till färdig produkt inklusive automation, integration, och kvalitetskontroll.

Eventet pågår under två dagar och består av sex likadana tillfällen, varav två hålls på engelska och fyra på tyska. Mer information om eventet och schemat finns här.

Läs vidare

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm