Horizon bjuder in till digitalt lanseringsevent

PUBLICERAD: 10 september 2020
UPPDATERAD: 10 september
Trimmerenhet HT-300 är en av nyheterna som Horizon kommer att prata mer om under deras digitala event. Foto: Pressbild

Horizon bjuder in till ett digitalt event för att presentera det senaste som de erbjuder inom automation för efterbehandlingsflödet. Bland annat kommer de visa sin nya iCE-serie och den webbaserade plattformen iCE Link.

Den 29–30 september 2020 håller Horizon ett digitalt lanseringsevent med fokus på deras Smart Factory-koncept. Under eventet kommer den första produktionslinjen inom deras iCE-serie att presenteras med fullt fokus på automation i efterbehandlingen.

Tekniska presentationer

Företaget har på sin hemsida presenterat några av punkterna på agendan. De kommer bland annat visa hur en robotarm flyttar bokblock från företagets HOF400 till boklimbindaren BQ-270. Även iCE Link-bindaren BQ-500 visas upp i en ny design.

En annan nyhet är HT-300, en iCE Link-produkt som är en fristående eller integrerad trimmerenhet för korta serier i bokproduktion. Maskinen kan integreras med ovan nämnda limbindare och hantera bokblock med sex- eller åttasidiga flikomslag.

Automatiserat flöde via plattform

Maskinnyheterna är kopplade till företagets molnbaserade plattform, Horizon iCE Link, som möjliggör en total integration. Plattformen erbjuder kontroll från order till färdig produkt inklusive automation, integration, och kvalitetskontroll.

Eventet pågår under två dagar och består av sex likadana tillfällen, varav två hålls på engelska och fyra på tyska. Mer information om eventet och schemat finns här.

Läs vidare

Wasa Grafiska går igång på krångliga trycksaker

Ett arkmatat skärbord har tagit plats hos familjeföretaget Wasa Grafiska i Bromma. Nu ser tryckeriet möjligheter att kapa flaskhalsar och kunna göra fler jobb i eget hus.
Wasa Grafiska

Inkjetprinter i B1-formatet med integrerad förädling

MGI tillsammans med Konica Minolta lanserar AlphaJET, världens första digitala inkjetpress i B1-formatet som skriver ut i ett pass och har efterbehandlingsmöjligheter inline.
MGI-AlphaJet

Horizon kapar ställtider

Enstycksexemplar eller miljonupplagor spelar ingen roll och kontrollen sker ner på varje enskilt ark. När Horizon var tillbaka med eventet Finishing First i Quickborn utanför Hamburg bjöds det på produktnyheter och mer automation än någonsin tidigare.
IMG_4033

Festligt firande av femtonåring

I år är det 15 år sedan Color Systems grundades av Magnus Edfeldt och Torbjörn Hedén. Det firades med öppet hus för såväl kunder som leverantörer den 13 oktober. Den röda mattan var utrullad och lokalerna i Vällingby var för dagen utsmyckade med ballonger och serpentiner.
IMG_4568

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1