Printvinyl för applicering högt och lågt

PUBLICERAD: 14 september 2020
UPPDATERAD: 14 september
Vinylen FILMOfloor Rug ‘n’ Wall kan fästas på golv, väggar och även svårare underlag som mattor

En ny printvinyl når marknaden och den kan användas till både väggar, golv och mattor. Applicering inomhus eller utomhus spelar ingen roll, och ruffiga ytor är heller inte några problem, enligt Filmolux.

FILMOfloor Rug ‘n’ Wall är en ny printvinyl från återförsäljaren Filmolux. Printvinylen är uppbyggd av en textilväv med en strukturerad PVC-beläggning. Den kommer också med det certifierade halkskyddet R12 vilket gör att den inte kräver någon ytterligare laminering. Vinylen går att printa på med eco solvent-, latex- och uv-bläck.

Inne och ute

Vinylen är godkänd för i stort sett alla miljöer, både inomhus och utomhus, och lätt att använda, skriver Filmolux i ett pressmeddelande. Adhesivet är solventbaserat och vinylen kan fästas på golv, väggar och även svårare underlag som mattor. Utomhus kan den appliceras på ruffiga väggar och på marken, exempelvis stenbeläggningar med mera. Hållbarheten utomhus rekommenderas upp till max tre månader.

Prisvärt nytt  alternativ

Nils A. Honscha, operativ chef för Filmolux-gruppen och ansvarig för företagets produktsortiment, säger att deras nya alternativ är prisvärt sett till vinylens prestationsförmåga. Produkten lämpar sig även för det dagsaktuella ämnet corona och social distansering.

– Med lanseringen av FILMOfloor Rug ’n’ Wall utökar vi vårt kommersiella produktsortiment inom golvapplikationer med ett mycket halksäkert material som har hög flexibilitet och rivbeständighet.

Skyltning och reklam

Några av användningsområdena för produkten kan vara till olika typer av POS-reklam och reklamkampanjer, eller för skyltning i biografer, restauranger, nöjesparker eller i olika mässmiljöer. Enligt Filmolux är vinylen enkel att ta bort efter användning.

Filmolux är ett distributionsbolag för hela tyska Neschen Coatings produktsortiment. Rug ‘n’ Wall är tillgänglig i storleken 25 meter x 137, 2 centimeter.

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm