Printvinyl för applicering högt och lågt

Vinylen FILMOfloor Rug ‘n’ Wall kan fästas på golv, väggar och även svårare underlag som mattor

En ny printvinyl når marknaden och den kan användas till både väggar, golv och mattor. Applicering inomhus eller utomhus spelar ingen roll, och ruffiga ytor är heller inte några problem, enligt Filmolux.

FILMOfloor Rug ‘n’ Wall är en ny printvinyl från återförsäljaren Filmolux. Printvinylen är uppbyggd av en textilväv med en strukturerad PVC-beläggning. Den kommer också med det certifierade halkskyddet R12 vilket gör att den inte kräver någon ytterligare laminering. Vinylen går att printa på med eco solvent-, latex- och uv-bläck.

Inne och ute

Vinylen är godkänd för i stort sett alla miljöer, både inomhus och utomhus, och lätt att använda, skriver Filmolux i ett pressmeddelande. Adhesivet är solventbaserat och vinylen kan fästas på golv, väggar och även svårare underlag som mattor. Utomhus kan den appliceras på ruffiga väggar och på marken, exempelvis stenbeläggningar med mera. Hållbarheten utomhus rekommenderas upp till max tre månader.

Prisvärt nytt  alternativ

Nils A. Honscha, operativ chef för Filmolux-gruppen och ansvarig för företagets produktsortiment, säger att deras nya alternativ är prisvärt sett till vinylens prestationsförmåga. Produkten lämpar sig även för det dagsaktuella ämnet corona och social distansering.

– Med lanseringen av FILMOfloor Rug ‘n’ Wall utökar vi vårt kommersiella produktsortiment inom golvapplikationer med ett mycket halksäkert material som har hög flexibilitet och rivbeständighet.

Skyltning och reklam

Några av användningsområdena för produkten kan vara till olika typer av POS-reklam och reklamkampanjer, eller för skyltning i biografer, restauranger, nöjesparker eller i olika mässmiljöer. Enligt Filmolux är vinylen enkel att ta bort efter användning.

Filmolux är ett distributionsbolag för hela tyska Neschen Coatings produktsortiment. Rug ‘n’ Wall är tillgänglig i storleken 25 meter x 137, 2 centimeter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: 

Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: