Printvinyl för applicering högt och lågt

Vinylen FILMOfloor Rug ‘n’ Wall kan fästas på golv, väggar och även svårare underlag som mattor

En ny printvinyl når marknaden och den kan användas till både väggar, golv och mattor. Applicering inomhus eller utomhus spelar ingen roll, och ruffiga ytor är heller inte några problem, enligt Filmolux.

FILMOfloor Rug ‘n’ Wall är en ny printvinyl från återförsäljaren Filmolux. Printvinylen är uppbyggd av en textilväv med en strukturerad PVC-beläggning. Den kommer också med det certifierade halkskyddet R12 vilket gör att den inte kräver någon ytterligare laminering. Vinylen går att printa på med eco solvent-, latex- och uv-bläck.

Inne och ute

Vinylen är godkänd för i stort sett alla miljöer, både inomhus och utomhus, och lätt att använda, skriver Filmolux i ett pressmeddelande. Adhesivet är solventbaserat och vinylen kan fästas på golv, väggar och även svårare underlag som mattor. Utomhus kan den appliceras på ruffiga väggar och på marken, exempelvis stenbeläggningar med mera. Hållbarheten utomhus rekommenderas upp till max tre månader.

Prisvärt nytt  alternativ

Nils A. Honscha, operativ chef för Filmolux-gruppen och ansvarig för företagets produktsortiment, säger att deras nya alternativ är prisvärt sett till vinylens prestationsförmåga. Produkten lämpar sig även för det dagsaktuella ämnet corona och social distansering.

– Med lanseringen av FILMOfloor Rug ‘n’ Wall utökar vi vårt kommersiella produktsortiment inom golvapplikationer med ett mycket halksäkert material som har hög flexibilitet och rivbeständighet.

Skyltning och reklam

Några av användningsområdena för produkten kan vara till olika typer av POS-reklam och reklamkampanjer, eller för skyltning i biografer, restauranger, nöjesparker eller i olika mässmiljöer. Enligt Filmolux är vinylen enkel att ta bort efter användning.

Filmolux är ett distributionsbolag för hela tyska Neschen Coatings produktsortiment. Rug ‘n’ Wall är tillgänglig i storleken 25 meter x 137, 2 centimeter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Det handlar om operativ excellens och olika applikationer”

Den nya flatbäddsskrivarserien Arizona 2300 från Canon lovar inte bara högre produktivitet utan också ett större antal användarmöjligheter. Den så kallade Flow-tekniken är kärnan i de sex nya modellerna. Sign&Print frågar ut Wouter Derichs, försäljnings- och marknadschef för storformatsgrafik på Canon EMEA.

Publicerat av: