Epson släpper skrivare för skyltmakare

PUBLICERAD: 23 september 2020
UPPDATERAD: 23 september

[metaslider id=”211128″]

Två nya Epson-skrivare för skyltmakare ska äntra marknaden i slutet av 2020. Det gäller storformatsskrivaren SC-R5000 och uv-led flatbäddsskrivaren SCV7000.

Epson breddar nu sin skrivarportfölj för skyltmakare med en ny storformatsskrivare – SC-R5000. Skrivaren arbetar med en vattenbaserad resinbläcklösning och kommer släppas på marknaden i december 2020.

SC-R5000 kommer med funktioner som Epsons PrecisionCore Micro TFP-skrivhuvud, temperaturkontroll som ska säkerställa att färgerna är konsekventa i hela trycket, tre oberoende värmare samt en effektiv tork- och härdningsprocess vilket betyder att trycket kan levereras samma dag, skriver tillverkaren i ett pressutskick.

Richard Garp, Business Account Manager Epson. Foto: Pressbild
Richard Garp, Business Account Manager Epson. Foto: Pressbild

Det nya resinbläcket, UltraChrome RS, kommer i sex färger är luktfritt och kan enligt Epson användas i alla typer av miljöer. Vad gäller programvara kommer maskinen med Epson Edge Print RIP.

Uv-led flatbäddsskrivaren SC-V7000

Den andra skrivarnyheten, som är tillgänglig i Norden från årsskiftet 2020–2021, är uv-led flatbäddsskrivaren SureColor SC-V7000. Maskinen är för skyltmakare, mässbyggare och tryckerier som vill producera högkvalitativa skyltar, skriver Epson i ett pressutskick.

Skrivaren är utrustad med Epsons Micro Piezo skrivhuvud i kombination med ett nytt uv-bläck som består av tio färger. Dessa inkluderar bland annat grå, röd, vit, ljus magenta, ljus cyan och lack. Den kommer också med en joniserare för att minska statisk laddning, vilket kan orsaka störningar i utskriftskvaliteten.

Brett spektrum av underlag

64-tums skrivaren kan producera utskrifter upp till 2,5 x 1,25 meter och skriver ut utan förbehandling på ett brett spektrum av underlag, bland annat akryl, polykarbonat, PVC, aluminium, metall, trä och sten. Skrivaren kommer likt SC-R5000 med Epson Edge Print RIP-programvara.

– Varje funktion i SC-V7000 är framtagen med kunden i fokus. Vi har lagt till unika Epson-funktioner för att differentiera och förbättra vårt erbjudande på skyltmarknaden. SC-V7000 är en prisvärd, mångsidig och effektiv skrivare som stolt markerar Epsons inträde på flatbäddsmarknaden, säger Richard Garp, Business Account Manager på Epson Sverige.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper