Epson släpper skrivare för skyltmakare

PUBLICERAD: 23 september 2020
UPPDATERAD: 23 september

[metaslider id=”211128″]

Två nya Epson-skrivare för skyltmakare ska äntra marknaden i slutet av 2020. Det gäller storformatsskrivaren SC-R5000 och uv-led flatbäddsskrivaren SCV7000.

Epson breddar nu sin skrivarportfölj för skyltmakare med en ny storformatsskrivare – SC-R5000. Skrivaren arbetar med en vattenbaserad resinbläcklösning och kommer släppas på marknaden i december 2020.

SC-R5000 kommer med funktioner som Epsons PrecisionCore Micro TFP-skrivhuvud, temperaturkontroll som ska säkerställa att färgerna är konsekventa i hela trycket, tre oberoende värmare samt en effektiv tork- och härdningsprocess vilket betyder att trycket kan levereras samma dag, skriver tillverkaren i ett pressutskick.

Richard Garp, Business Account Manager Epson. Foto: Pressbild
Richard Garp, Business Account Manager Epson. Foto: Pressbild

Det nya resinbläcket, UltraChrome RS, kommer i sex färger är luktfritt och kan enligt Epson användas i alla typer av miljöer. Vad gäller programvara kommer maskinen med Epson Edge Print RIP.

Uv-led flatbäddsskrivaren SC-V7000

Den andra skrivarnyheten, som är tillgänglig i Norden från årsskiftet 2020–2021, är uv-led flatbäddsskrivaren SureColor SC-V7000. Maskinen är för skyltmakare, mässbyggare och tryckerier som vill producera högkvalitativa skyltar, skriver Epson i ett pressutskick.

Skrivaren är utrustad med Epsons Micro Piezo skrivhuvud i kombination med ett nytt uv-bläck som består av tio färger. Dessa inkluderar bland annat grå, röd, vit, ljus magenta, ljus cyan och lack. Den kommer också med en joniserare för att minska statisk laddning, vilket kan orsaka störningar i utskriftskvaliteten.

Brett spektrum av underlag

64-tums skrivaren kan producera utskrifter upp till 2,5 x 1,25 meter och skriver ut utan förbehandling på ett brett spektrum av underlag, bland annat akryl, polykarbonat, PVC, aluminium, metall, trä och sten. Skrivaren kommer likt SC-R5000 med Epson Edge Print RIP-programvara.

– Varje funktion i SC-V7000 är framtagen med kunden i fokus. Vi har lagt till unika Epson-funktioner för att differentiera och förbättra vårt erbjudande på skyltmarknaden. SC-V7000 är en prisvärd, mångsidig och effektiv skrivare som stolt markerar Epsons inträde på flatbäddsmarknaden, säger Richard Garp, Business Account Manager på Epson Sverige.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm