Ricoh släpper flaggskepp inom DTG

PUBLICERAD: 24 september 2020
UPPDATERAD: 24 september
Ricohs nya skrivare Ricoh Ri 2000 kommer att finnas tillgänglig från november inom EMEA-regionen.

Ricoh utökar sin portfölj av system för direktutskrift av textilier (DTG) med nya toppmodellen Ricoh Ri 2000.

Den nya DTG-printern kommer till den europeiska marknaden i november. Enligt Ricoh säkerställer den en hög utskriftskvalitet med upplösningen är 1200 x 1200 dpi. Maskinen bygger på samma teknik som i DTG-printern Ri 1000 men däremot dubblar de antalet skrivhuvuden till åtta stycken. För att underlätta för operatören att växla mellan olika typer av textilier sker justeringen av bordshöjden automatiskt.

Automatiska funktioner

Ricoh Ri 2000 levereras med programvaran ProductionServer Rip från Colorgate. Enligt tillverkaren bidrar den till en hög färgstabilitet, automatiserade produktionsprocesser och skapandet av vit bakgrund för utskrift på mörka tyger. Bläckförsörjning, temperatur och luftfuktighet övervakas också, vilket ska minska manuellt arbete. Automatiska rengöringscykler och en speciell mekanism för rengöring av skrivhuvuden underlättar också i allmänhet, enligt Ricoh.

Ansiktsmasker och säkerhetsvästar

DTG-printern är anpassad för att trycka profilprodukter och andra personaliserade produkter. Det går att trycka på klassiska produkter som t-shirtar och tygkassar eller canvasskor, baseballkepsar och långärmade skjortor. Ett annat användningsområde är för att producera ansiktsmasker och säkerhetsvästar.

Anpassad för flera branscher

Graham Kennedy, chef för affärsområdet Industrial Printing på Ricoh Europe, säger att de har arbetat nära tidiga användare på den växande DTG-marknaden i samband med att de har utvecklat den nya printern.

– Ri 2000 uppfyller kraven från innovativa leverantörer av digitala trycktjänster, återförsäljare online av personaliserade kläder, samt traditionella företag som vill erbjuda sina kunder mervärde genom att trycka på textil, säger Graham Kennedy.

Läs vidare

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Projicering av motivet för exakt textiltryck

Den stora nyheten hos Stahls under Fespa var utan tvekan nya Hotronix ProPlace IQ, en patenterad lösning där motivet projiceras på tyget för en exakt placering av trycket.
Stahls 1

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm