Ricoh släpper flaggskepp inom DTG

Ricohs nya skrivare Ricoh Ri 2000 kommer att finnas tillgänglig från november inom EMEA-regionen.

Ricoh utökar sin portfölj av system för direktutskrift av textilier (DTG) med nya toppmodellen Ricoh Ri 2000.

Den nya DTG-printern kommer till den europeiska marknaden i november. Enligt Ricoh säkerställer den en hög utskriftskvalitet med upplösningen är 1200 x 1200 dpi. Maskinen bygger på samma teknik som i DTG-printern Ri 1000 men däremot dubblar de antalet skrivhuvuden till åtta stycken. För att underlätta för operatören att växla mellan olika typer av textilier sker justeringen av bordshöjden automatiskt.

Automatiska funktioner

Ricoh Ri 2000 levereras med programvaran ProductionServer Rip från Colorgate. Enligt tillverkaren bidrar den till en hög färgstabilitet, automatiserade produktionsprocesser och skapandet av vit bakgrund för utskrift på mörka tyger. Bläckförsörjning, temperatur och luftfuktighet övervakas också, vilket ska minska manuellt arbete. Automatiska rengöringscykler och en speciell mekanism för rengöring av skrivhuvuden underlättar också i allmänhet, enligt Ricoh.

Ansiktsmasker och säkerhetsvästar

DTG-printern är anpassad för att trycka profilprodukter och andra personaliserade produkter. Det går att trycka på klassiska produkter som t-shirtar och tygkassar eller canvasskor, baseballkepsar och långärmade skjortor. Ett annat användningsområde är för att producera ansiktsmasker och säkerhetsvästar.

Anpassad för flera branscher

Graham Kennedy, chef för affärsområdet Industrial Printing på Ricoh Europe, säger att de har arbetat nära tidiga användare på den växande DTG-marknaden i samband med att de har utvecklat den nya printern.

– Ri 2000 uppfyller kraven från innovativa leverantörer av digitala trycktjänster, återförsäljare online av personaliserade kläder, samt traditionella företag som vill erbjuda sina kunder mervärde genom att trycka på textil, säger Graham Kennedy.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: