Boråstryckeri tog guld i Fespa Awards

Tobexgänget firar vinsten i Fespa Awards. Torbjörn Johansson, Eva Théen-Johansson, Markus Herva och Anders Bohman. Sittande är Kim Sörensen och bredvid henne står Nina Fridén. Foto: Privatbild

Tobex digitaltryckeri i Borås har gjort det igen. Denna gång blev det guld i Fespa Awards för deras digitaltryckta textilier för allt som ryms på en teaterscen.

Tobex har tävlat i digitalt textiltryck sedan 2007 i den världsomspännande och årligen återkommande tävlingen Fespa Awards. Genom åren har företaget vunnit många priser. I Fespa Awards 2020 blev det guld igen i klass 12 – textilier tryckta rulle till rulle.

Tobex tävlade med ”Printed fabrics for a complete theatre stage”. Företaget tryckte  ett och samma mönster, men i olika storlekar och på olika material, för att passa till golv, väggar, tak, möbler och även till kläder. Uppdragsgivaren var Folkteatern i Göteborg och föreställningen ”Jane Eyre”.

Tobex tryckte alla textilier till föreställningen Jane Eyre på Folkteatern i Göteborg. Foto: Sebastian Borg

– Vi är otroligt stolta att även i år vinna guld i Fespa Awards och få ett erkännande på att vi gör ett bra jobb som inte bara uppskattas utav våra kunder utan även av experter inom branschen, säger Torbjörn Johansson med ett stort leende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: