Boråstryckeri tog guld i Fespa Awards

PUBLICERAD: 28 september 2020
UPPDATERAD: 28 september
Tobexgänget firar vinsten i Fespa Awards. Torbjörn Johansson, Eva Théen-Johansson, Markus Herva och Anders Bohman. Sittande är Kim Sörensen och bredvid henne står Nina Fridén. Foto: Privatbild

Tobex digitaltryckeri i Borås har gjort det igen. Denna gång blev det guld i Fespa Awards för deras digitaltryckta textilier för allt som ryms på en teaterscen.

Tobex har tävlat i digitalt textiltryck sedan 2007 i den världsomspännande och årligen återkommande tävlingen Fespa Awards. Genom åren har företaget vunnit många priser. I Fespa Awards 2020 blev det guld igen i klass 12 – textilier tryckta rulle till rulle.

Tobex tävlade med ”Printed fabrics for a complete theatre stage”. Företaget tryckte  ett och samma mönster, men i olika storlekar och på olika material, för att passa till golv, väggar, tak, möbler och även till kläder. Uppdragsgivaren var Folkteatern i Göteborg och föreställningen ”Jane Eyre”.

Tobex tryckte alla textilier till föreställningen Jane Eyre på Folkteatern i Göteborg. Foto: Sebastian Borg

– Vi är otroligt stolta att även i år vinna guld i Fespa Awards och få ett erkännande på att vi gör ett bra jobb som inte bara uppskattas utav våra kunder utan även av experter inom branschen, säger Torbjörn Johansson med ett stort leende.

Läs vidare

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Väver ihop textiler och grönt budskap

Kinesiska Soyang Technologies gästar Sign&Print-mässan för att visa sitt breda utbud av textiler, varav flera produktnyheter.
Soyang 1 webb

Visar hel produktionslinje för DTF-tryck

Textiltryck med hjälp av sublimering, DTG och DTF står i centrum i Foliers monter under Sign&Print-mässan. Inte minst demonstrerar de hur arbetsflödet med DTF-transfer kan se ut i praktiken.
Folier-Richard-05-2012x2384-2

Tre gånger snabbare DTF-print

Mimaki lanserade sin första DTF-skrivare i april i år. Mindre än ett halvår senare släpper de efterföljaren – TxF300-75 – som är tre gånger snabbare.
mimaki-TxF300-150

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2