Boråstryckeri tog guld i Fespa Awards

Tobexgänget firar vinsten i Fespa Awards. Torbjörn Johansson, Eva Théen-Johansson, Markus Herva och Anders Bohman. Sittande är Kim Sörensen och bredvid henne står Nina Fridén. Foto: Privatbild

Tobex digitaltryckeri i Borås har gjort det igen. Denna gång blev det guld i Fespa Awards för deras digitaltryckta textilier för allt som ryms på en teaterscen.

Tobex har tävlat i digitalt textiltryck sedan 2007 i den världsomspännande och årligen återkommande tävlingen Fespa Awards. Genom åren har företaget vunnit många priser. I Fespa Awards 2020 blev det guld igen i klass 12 – textilier tryckta rulle till rulle.

Tobex tävlade med ”Printed fabrics for a complete theatre stage”. Företaget tryckte  ett och samma mönster, men i olika storlekar och på olika material, för att passa till golv, väggar, tak, möbler och även till kläder. Uppdragsgivaren var Folkteatern i Göteborg och föreställningen ”Jane Eyre”.

Tobex tryckte alla textilier till föreställningen Jane Eyre på Folkteatern i Göteborg. Foto: Sebastian Borg

– Vi är otroligt stolta att även i år vinna guld i Fespa Awards och få ett erkännande på att vi gör ett bra jobb som inte bara uppskattas utav våra kunder utan även av experter inom branschen, säger Torbjörn Johansson med ett stort leende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: