Roland DG släpper nytt för textil

Den nya färgsublimeringssrkivaren ZT-1900 från Roland DG lämpar sig för en rad olika applikationer. Foto: Roland DG

Den nya textilskrivaren, ZT-1900, lämpar sig för en rad olika applikationer. Foto: Roland DG

Roland DG:s portfölj växer med en ny textilskrivare. ZT-1900 har en tryckbredd på 1,9 meter vilket betyder att det är tillverkarens hittills största färgsublimeringsskrivare.

Den nya textilskrivaren fungerar med Kyocera-skrivhuvuden, och med en speglad CMYK-konfiguration kan trycka upp till 220 kvadratmeter i timmen i utkastläge, 150 kvadratmeter i timmen i produktionsläge och 90 kvadratmeter i timmen i högkvalitativt läge. Upplösningen är mellan 600 x 300 dpi och 600 x 900 dpi.

Roland DG:s nya sublimeringsskrivare ZT-1900. Foto: Roland DG

Roland DG:s nya sublimeringsskrivare ZT-1900. Foto: Roland DG

Integrerad torkare

Maskinen kommer med en integrerad infraröd torkenhet som enligt tillverkaren snabbt torkar utskrifterna. Den lämpar sig främst för applikationer inom mode, sportkläder, interiör och textilskyltar.

Paul Willems.

Paul Willems.

Enligt Roland DG garanterar ZT-1900 mycket livliga färger i utskrifterna med det vattenbaserade dye sublimeringsbläcket. Maskinen kan skriva ut på bestruket eller obestruket papper och stöder tryckmedier med en ytvikt på mellan 18 och 120 gram/kvadratmeter.

Ett dygn i sträck

Den nya ZT-1900 erbjuder också oavbruten tryckproduktion i upp till 24 timmar, enligt Roland DG. Detta då den kan arbeta med jumborullar som väger upp till 450 kilo och mäter 600 millimeter i diameter. Den kan också köra med fem kilos bläckbehållare.

– ZT-1900 är perfekt för de användare av digitala sublimeringsskrivare som vill öka sin produktion. Samt för företag som för närvarande använder analoga processer och vill komma igång med digital teknik med ett högproduktivt och högkvalitativt system, säger Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning på Roland DG EMEA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: