Roland DG släpper nytt för textil

PUBLICERAD: 30 september 2020
UPPDATERAD: 30 september
Den nya färgsublimeringssrkivaren ZT-1900 från Roland DG lämpar sig för en rad olika applikationer. Foto: Roland DG
Den nya textilskrivaren, ZT-1900, lämpar sig för en rad olika applikationer. Foto: Roland DG

Roland DG:s portfölj växer med en ny textilskrivare. ZT-1900 har en tryckbredd på 1,9 meter vilket betyder att det är tillverkarens hittills största färgsublimeringsskrivare.

Den nya textilskrivaren fungerar med Kyocera-skrivhuvuden, och med en speglad CMYK-konfiguration kan trycka upp till 220 kvadratmeter i timmen i utkastläge, 150 kvadratmeter i timmen i produktionsläge och 90 kvadratmeter i timmen i högkvalitativt läge. Upplösningen är mellan 600 x 300 dpi och 600 x 900 dpi.

Roland DG:s nya sublimeringsskrivare ZT-1900. Foto: Roland DG
Roland DG:s nya sublimeringsskrivare ZT-1900. Foto: Roland DG
Integrerad torkare

Maskinen kommer med en integrerad infraröd torkenhet som enligt tillverkaren snabbt torkar utskrifterna. Den lämpar sig främst för applikationer inom mode, sportkläder, interiör och textilskyltar.

Paul Willems.
Paul Willems.

Enligt Roland DG garanterar ZT-1900 mycket livliga färger i utskrifterna med det vattenbaserade dye sublimeringsbläcket. Maskinen kan skriva ut på bestruket eller obestruket papper och stöder tryckmedier med en ytvikt på mellan 18 och 120 gram/kvadratmeter.

Ett dygn i sträck

Den nya ZT-1900 erbjuder också oavbruten tryckproduktion i upp till 24 timmar, enligt Roland DG. Detta då den kan arbeta med jumborullar som väger upp till 450 kilo och mäter 600 millimeter i diameter. Den kan också köra med fem kilos bläckbehållare.

– ZT-1900 är perfekt för de användare av digitala sublimeringsskrivare som vill öka sin produktion. Samt för företag som för närvarande använder analoga processer och vill komma igång med digital teknik med ett högproduktivt och högkvalitativt system, säger Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning på Roland DG EMEA.

Läs vidare

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Projicering av motivet för exakt textiltryck

Den stora nyheten hos Stahls under Fespa var utan tvekan nya Hotronix ProPlace IQ, en patenterad lösning där motivet projiceras på tyget för en exakt placering av trycket.
Stahls 1

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm