Agfa släpper instegsmodell

PUBLICERAD: 5 oktober 2020
UPPDATERAD: 5 oktober

 

Alla medietyper och mediestorlekar går att skriva ut i den nya hybridmaskinen. Här visas prov på skivmaterial som printas, men den kan också skriva ut rullmaterial. Foto: Agfa

En instegsmodell tar plats i Agfas storformatsfamilj med arbetshästen Jeti Tauro H3300 i spetsen. Den nya modellen är en hybridmaskin med sex färgkanaler som standard. För den som vill nå toppmodellens hastigheter finns även möjligheten att uppgradera.

Jeti Tauro H3300 LED S är det senaste maskinsläppet från Agfa. Bokstaven S i namnet står för standard och det rör sig om en prisvärd instegsmodell, enligt tillverkaren. Topphastigheten är 302 kvadratmeter i timmen, men kan uppgraderas för att komma upp i samma hastigheter som flaggskeppsmodellens 453 kvadratmeter i timmen.

Sex konfigurationer

Agfa skriver att maskinen, precis som föregångaren, kännetecknas av korta starttider, snabbt och enkelt underhåll, och även har samma automatiseringsalternativ. Sex möjliga konfigurationer finns. Fyra av dessa, från manuella till automatiska inställningar, är avsedda för att skriva ut skivmaterial. Tre fjärdedelsläget använder en automatisk inmatare, vilket förenklar körningen av korta serier, och snabb övergång mellan olika media- och mediastorlekar. De två återstående konfigurationerna är anpassade för rullmaterial.

– Den täcker in ett brett utbud av medietyper och mediestorlekar – för materialskivor, ark och rullar – och stöder alla utskriftsjobb med anpassade automatiseringsalternativ som i slutändan gör det möjligt för operatörer att arbeta med flera jobb och utskriftsmotorer samtidigt, säger Reinhilde Alaert, Agfas produktchef för affärsområdet Sign & Display.

Automatiserar utskriftsprocessen

Som i fallet med alla andra Jeti Tauro-modeller, drivs Jeti Tauro H3300 S LED av Agfas Asanti-arbetsflöde. Programvaran styr och automatiserar hela utskriftsprocessen från förtryck till efterbehandling, garanterar färgkontinuiteten och optimerar bläckförbrukningen .

Den nya instegsmodellen drivs med Agfas Asanti-arbetsflöde. Foto: Agfa

Asanti Production Dashboard visar bläck- och mediekonsumtion och utskriftstid för varje jobb och skrivare i produktionen.

Vitt och primer

Den första inkjetmaskinen, H3300, lanserades våren 2018 och har valbarheten att skriva ut med fyra eller sex färger. Den nya S-modellen är byggd på samma plattform som sin större bror men har sex bläckkanaler som standard. Förutom CMYK finns vitt och primer som tillval.

– Skrivarens möjlighet till uppgradering till hastigheten som den befintliga Jeti Tauro H3300-modellen har, gör den till en idealisk utgångspunkt för leverantörer av utskriftstjänster för nå ytterligare tillväxt inom skylt- och displayutskrift.

Agfa meddelar att Jeti Tauro H3300 LED S är redo att installeras ute hos kunderna.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper