Agfa släpper instegsmodell

 

Alla medietyper och mediestorlekar går att skriva ut i den nya hybridmaskinen. Här visas prov på skivmaterial som printas, men den kan också skriva ut rullmaterial. Foto: Agfa

En instegsmodell tar plats i Agfas storformatsfamilj med arbetshästen Jeti Tauro H3300 i spetsen. Den nya modellen är en hybridmaskin med sex färgkanaler som standard. För den som vill nå toppmodellens hastigheter finns även möjligheten att uppgradera.

Jeti Tauro H3300 LED S är det senaste maskinsläppet från Agfa. Bokstaven S i namnet står för standard och det rör sig om en prisvärd instegsmodell, enligt tillverkaren. Topphastigheten är 302 kvadratmeter i timmen, men kan uppgraderas för att komma upp i samma hastigheter som flaggskeppsmodellens 453 kvadratmeter i timmen.

Sex konfigurationer

Agfa skriver att maskinen, precis som föregångaren, kännetecknas av korta starttider, snabbt och enkelt underhåll, och även har samma automatiseringsalternativ. Sex möjliga konfigurationer finns. Fyra av dessa, från manuella till automatiska inställningar, är avsedda för att skriva ut skivmaterial. Tre fjärdedelsläget använder en automatisk inmatare, vilket förenklar körningen av korta serier, och snabb övergång mellan olika media- och mediastorlekar. De två återstående konfigurationerna är anpassade för rullmaterial.

– Den täcker in ett brett utbud av medietyper och mediestorlekar – för materialskivor, ark och rullar – och stöder alla utskriftsjobb med anpassade automatiseringsalternativ som i slutändan gör det möjligt för operatörer att arbeta med flera jobb och utskriftsmotorer samtidigt, säger Reinhilde Alaert, Agfas produktchef för affärsområdet Sign & Display.

Automatiserar utskriftsprocessen

Som i fallet med alla andra Jeti Tauro-modeller, drivs Jeti Tauro H3300 S LED av Agfas Asanti-arbetsflöde. Programvaran styr och automatiserar hela utskriftsprocessen från förtryck till efterbehandling, garanterar färgkontinuiteten och optimerar bläckförbrukningen .

Den nya instegsmodellen drivs med Agfas Asanti-arbetsflöde. Foto: Agfa

Asanti Production Dashboard visar bläck- och mediekonsumtion och utskriftstid för varje jobb och skrivare i produktionen.

Vitt och primer

Den första inkjetmaskinen, H3300, lanserades våren 2018 och har valbarheten att skriva ut med fyra eller sex färger. Den nya S-modellen är byggd på samma plattform som sin större bror men har sex bläckkanaler som standard. Förutom CMYK finns vitt och primer som tillval.

– Skrivarens möjlighet till uppgradering till hastigheten som den befintliga Jeti Tauro H3300-modellen har, gör den till en idealisk utgångspunkt för leverantörer av utskriftstjänster för nå ytterligare tillväxt inom skylt- och displayutskrift.

Agfa meddelar att Jeti Tauro H3300 LED S är redo att installeras ute hos kunderna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: