Agfa släpper instegsmodell

 

Alla medietyper och mediestorlekar går att skriva ut i den nya hybridmaskinen. Här visas prov på skivmaterial som printas, men den kan också skriva ut rullmaterial. Foto: Agfa

En instegsmodell tar plats i Agfas storformatsfamilj med arbetshästen Jeti Tauro H3300 i spetsen. Den nya modellen är en hybridmaskin med sex färgkanaler som standard. För den som vill nå toppmodellens hastigheter finns även möjligheten att uppgradera.

Jeti Tauro H3300 LED S är det senaste maskinsläppet från Agfa. Bokstaven S i namnet står för standard och det rör sig om en prisvärd instegsmodell, enligt tillverkaren. Topphastigheten är 302 kvadratmeter i timmen, men kan uppgraderas för att komma upp i samma hastigheter som flaggskeppsmodellens 453 kvadratmeter i timmen.

Sex konfigurationer

Agfa skriver att maskinen, precis som föregångaren, kännetecknas av korta starttider, snabbt och enkelt underhåll, och även har samma automatiseringsalternativ. Sex möjliga konfigurationer finns. Fyra av dessa, från manuella till automatiska inställningar, är avsedda för att skriva ut skivmaterial. Tre fjärdedelsläget använder en automatisk inmatare, vilket förenklar körningen av korta serier, och snabb övergång mellan olika media- och mediastorlekar. De två återstående konfigurationerna är anpassade för rullmaterial.

– Den täcker in ett brett utbud av medietyper och mediestorlekar – för materialskivor, ark och rullar – och stöder alla utskriftsjobb med anpassade automatiseringsalternativ som i slutändan gör det möjligt för operatörer att arbeta med flera jobb och utskriftsmotorer samtidigt, säger Reinhilde Alaert, Agfas produktchef för affärsområdet Sign & Display.

Automatiserar utskriftsprocessen

Som i fallet med alla andra Jeti Tauro-modeller, drivs Jeti Tauro H3300 S LED av Agfas Asanti-arbetsflöde. Programvaran styr och automatiserar hela utskriftsprocessen från förtryck till efterbehandling, garanterar färgkontinuiteten och optimerar bläckförbrukningen .

Den nya instegsmodellen drivs med Agfas Asanti-arbetsflöde. Foto: Agfa

Asanti Production Dashboard visar bläck- och mediekonsumtion och utskriftstid för varje jobb och skrivare i produktionen.

Vitt och primer

Den första inkjetmaskinen, H3300, lanserades våren 2018 och har valbarheten att skriva ut med fyra eller sex färger. Den nya S-modellen är byggd på samma plattform som sin större bror men har sex bläckkanaler som standard. Förutom CMYK finns vitt och primer som tillval.

– Skrivarens möjlighet till uppgradering till hastigheten som den befintliga Jeti Tauro H3300-modellen har, gör den till en idealisk utgångspunkt för leverantörer av utskriftstjänster för nå ytterligare tillväxt inom skylt- och displayutskrift.

Agfa meddelar att Jeti Tauro H3300 LED S är redo att installeras ute hos kunderna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: