Agfa släpper instegsmodell

PUBLICERAD: 5 oktober 2020
UPPDATERAD: 5 oktober

 

Alla medietyper och mediestorlekar går att skriva ut i den nya hybridmaskinen. Här visas prov på skivmaterial som printas, men den kan också skriva ut rullmaterial. Foto: Agfa

En instegsmodell tar plats i Agfas storformatsfamilj med arbetshästen Jeti Tauro H3300 i spetsen. Den nya modellen är en hybridmaskin med sex färgkanaler som standard. För den som vill nå toppmodellens hastigheter finns även möjligheten att uppgradera.

Jeti Tauro H3300 LED S är det senaste maskinsläppet från Agfa. Bokstaven S i namnet står för standard och det rör sig om en prisvärd instegsmodell, enligt tillverkaren. Topphastigheten är 302 kvadratmeter i timmen, men kan uppgraderas för att komma upp i samma hastigheter som flaggskeppsmodellens 453 kvadratmeter i timmen.

Sex konfigurationer

Agfa skriver att maskinen, precis som föregångaren, kännetecknas av korta starttider, snabbt och enkelt underhåll, och även har samma automatiseringsalternativ. Sex möjliga konfigurationer finns. Fyra av dessa, från manuella till automatiska inställningar, är avsedda för att skriva ut skivmaterial. Tre fjärdedelsläget använder en automatisk inmatare, vilket förenklar körningen av korta serier, och snabb övergång mellan olika media- och mediastorlekar. De två återstående konfigurationerna är anpassade för rullmaterial.

– Den täcker in ett brett utbud av medietyper och mediestorlekar – för materialskivor, ark och rullar – och stöder alla utskriftsjobb med anpassade automatiseringsalternativ som i slutändan gör det möjligt för operatörer att arbeta med flera jobb och utskriftsmotorer samtidigt, säger Reinhilde Alaert, Agfas produktchef för affärsområdet Sign & Display.

Automatiserar utskriftsprocessen

Som i fallet med alla andra Jeti Tauro-modeller, drivs Jeti Tauro H3300 S LED av Agfas Asanti-arbetsflöde. Programvaran styr och automatiserar hela utskriftsprocessen från förtryck till efterbehandling, garanterar färgkontinuiteten och optimerar bläckförbrukningen .

Den nya instegsmodellen drivs med Agfas Asanti-arbetsflöde. Foto: Agfa

Asanti Production Dashboard visar bläck- och mediekonsumtion och utskriftstid för varje jobb och skrivare i produktionen.

Vitt och primer

Den första inkjetmaskinen, H3300, lanserades våren 2018 och har valbarheten att skriva ut med fyra eller sex färger. Den nya S-modellen är byggd på samma plattform som sin större bror men har sex bläckkanaler som standard. Förutom CMYK finns vitt och primer som tillval.

– Skrivarens möjlighet till uppgradering till hastigheten som den befintliga Jeti Tauro H3300-modellen har, gör den till en idealisk utgångspunkt för leverantörer av utskriftstjänster för nå ytterligare tillväxt inom skylt- och displayutskrift.

Agfa meddelar att Jeti Tauro H3300 LED S är redo att installeras ute hos kunderna.

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm