De riktar nytt ljus mot skylten

Jakob Lundblad, Per-Olof Foldén, Robert Larsson, Ola Lundblad och Johan Lundblad är Masterlite-teamet bakom Frontline Beam. Foto: Pressbild

Masterlite släpper en ny serie med strålkastare, utvecklade och producerade i Malmö. Ljusbilden har optimerats så färre strålkastare krävs för att lysa upp skyltar, vare sig de är monterade inomhus eller utomhus.

Malmöföretaget Masterlite har utvecklat Frontline Beam, en ny serie med riktningsbara strålkastare anpassade för att lysa upp olika typer av skyltar. Strålkastarna beskrivs av företaget som högpresterande och finns tillgängliga i effekterna 21 och 33 watt.

Den nya strålkastarserien produceras i Malmö, liksom företagets redan befintliga rampbelysning Frontline LED. När det gäller framtagandet av Frontline Beam säger Ola Lundblad hos Masterlite att de har tagit fasta på ett miljöperspektiv och att arbeta med svenska leverantörer och minimala transporter.

Han pekar på att produktserien är effektiv och ger lägre montagekostnader och låg sammantagen energiförbrukning. Produktserien innehåller premiumkomponenter från Osram för bästa färgåtergivning och lång livslängd med minimal ljusnedgång över tid.

– Vi har jobbat med tester för att optimera ljusbilden och därmed möjliggöra för användaren att sätta färre strålkastare än vad som tidigare krävt för en jämn belysning. Det vill säga att man kan sätta strålkastare med ett cc-avstånd upp till två meter och fortfarande få en jämn belysning av till exempel en lång skylt, säger Ola Lundblad.

Cc-avstånd innebär avståndet från center till center på armaturerna. Cc-avståndet påverkar hur långt avstånd det går att ha mellan varje armatur. I Frontline Beams fall är det alltså två meter.

Med Frontline Beam kan Masterlite också bistå med att göra kundanpassade lösningar i den egna produktionen, exempelvis avseende kulör, ljusstyrka och övrig konfiguration.

Vad ser ni för användningsområden för strålkastarna?

– Användningsområden är belysning av skyltar, vepor, fasader, entrépartier och liknande.
I huvudsak utomhus, men – såklart – fungerar den även inomhus, till exempel belysning av växtväggar, storbilder eller motsvarande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: