De riktar nytt ljus mot skylten

PUBLICERAD: 8 oktober 2020
UPPDATERAD: 8 oktober
Jakob Lundblad, Per-Olof Foldén, Robert Larsson, Ola Lundblad och Johan Lundblad är Masterlite-teamet bakom Frontline Beam. Foto: Pressbild

Masterlite släpper en ny serie med strålkastare, utvecklade och producerade i Malmö. Ljusbilden har optimerats så färre strålkastare krävs för att lysa upp skyltar, vare sig de är monterade inomhus eller utomhus.

Malmöföretaget Masterlite har utvecklat Frontline Beam, en ny serie med riktningsbara strålkastare anpassade för att lysa upp olika typer av skyltar. Strålkastarna beskrivs av företaget som högpresterande och finns tillgängliga i effekterna 21 och 33 watt.

Den nya strålkastarserien produceras i Malmö, liksom företagets redan befintliga rampbelysning Frontline LED. När det gäller framtagandet av Frontline Beam säger Ola Lundblad hos Masterlite att de har tagit fasta på ett miljöperspektiv och att arbeta med svenska leverantörer och minimala transporter.

Han pekar på att produktserien är effektiv och ger lägre montagekostnader och låg sammantagen energiförbrukning. Produktserien innehåller premiumkomponenter från Osram för bästa färgåtergivning och lång livslängd med minimal ljusnedgång över tid.

– Vi har jobbat med tester för att optimera ljusbilden och därmed möjliggöra för användaren att sätta färre strålkastare än vad som tidigare krävt för en jämn belysning. Det vill säga att man kan sätta strålkastare med ett cc-avstånd upp till två meter och fortfarande få en jämn belysning av till exempel en lång skylt, säger Ola Lundblad.

Cc-avstånd innebär avståndet från center till center på armaturerna. Cc-avståndet påverkar hur långt avstånd det går att ha mellan varje armatur. I Frontline Beams fall är det alltså två meter.

[metaslider id=”211383″]

Med Frontline Beam kan Masterlite också bistå med att göra kundanpassade lösningar i den egna produktionen, exempelvis avseende kulör, ljusstyrka och övrig konfiguration.

Vad ser ni för användningsområden för strålkastarna?

– Användningsområden är belysning av skyltar, vepor, fasader, entrépartier och liknande.
I huvudsak utomhus, men – såklart – fungerar den även inomhus, till exempel belysning av växtväggar, storbilder eller motsvarande.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper