Världsrekord i digital utskrift

Världsrekordet av Canon sattes under Oberstdorf Photo Summit i Bayern, Tyskland. Foto: Jochen Kohl, K2

Canon satte ett världsrekord i digital fotoutskrift under Oberstdorf Photo Summit i Bayern häromveckan. Och ja, en lång utskrift blev det…

Storformatsskrivaren Canon Imageprograf Pro-6100, papper från Ilford och backhoppningsbacken Schattenbergschanze i bayerska skidorten Oberstdorf var allt som behövdes för att sätta världsrekord i längsta digitaltryckta utskriften.

I toppen av backen

Storformatsskrivaren placerades vid den högsta punkten i den berömda backen och utskriften, som bokstavligen gled ner i målfållan – och mot världsrekordet. Och med en längd på 109,04 meter placerade sig Canon i Guiness rekordbok.

Ett till synes oändligt kollage av landskapsbilder, foton av medborgare och kända personligheter från Oberstdorf samt sport- och historiska fotografier digitaltrycktes på ett speciellt väderbeständigt papper från tillverkaren Ilford. Efter 16 timmars produktionstid och en bläckförbrukning på 1,37 liter enligt Canon, så var världens längsta digitala fotoutskrift färdig.

Motiv auktionerades ut

Dessutom kopplades världsrekordet till en insamlingskampanj. De enskilda motiven i utskriften kunde senare köpas på auktion. I slutändan samlades 5000 euro in och kunde överlämnas till föreningen “Schaut hin!”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: