Världsrekord i digital utskrift

PUBLICERAD: 8 oktober 2020
UPPDATERAD: 8 oktober
Världsrekordet av Canon sattes under Oberstdorf Photo Summit i Bayern, Tyskland. Foto: Jochen Kohl, K2

Canon satte ett världsrekord i digital fotoutskrift under Oberstdorf Photo Summit i Bayern häromveckan. Och ja, en lång utskrift blev det…

Storformatsskrivaren Canon Imageprograf Pro-6100, papper från Ilford och backhoppningsbacken Schattenbergschanze i bayerska skidorten Oberstdorf var allt som behövdes för att sätta världsrekord i längsta digitaltryckta utskriften.

I toppen av backen

Storformatsskrivaren placerades vid den högsta punkten i den berömda backen och utskriften, som bokstavligen gled ner i målfållan – och mot världsrekordet. Och med en längd på 109,04 meter placerade sig Canon i Guiness rekordbok.

Ett till synes oändligt kollage av landskapsbilder, foton av medborgare och kända personligheter från Oberstdorf samt sport- och historiska fotografier digitaltrycktes på ett speciellt väderbeständigt papper från tillverkaren Ilford. Efter 16 timmars produktionstid och en bläckförbrukning på 1,37 liter enligt Canon, så var världens längsta digitala fotoutskrift färdig.

Motiv auktionerades ut

Dessutom kopplades världsrekordet till en insamlingskampanj. De enskilda motiven i utskriften kunde senare köpas på auktion. I slutändan samlades 5000 euro in och kunde överlämnas till föreningen ”Schaut hin!”

 

Läs vidare

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper