Världsrekord i digital utskrift

Världsrekordet av Canon sattes under Oberstdorf Photo Summit i Bayern, Tyskland. Foto: Jochen Kohl, K2

Canon satte ett världsrekord i digital fotoutskrift under Oberstdorf Photo Summit i Bayern häromveckan. Och ja, en lång utskrift blev det…

Storformatsskrivaren Canon Imageprograf Pro-6100, papper från Ilford och backhoppningsbacken Schattenbergschanze i bayerska skidorten Oberstdorf var allt som behövdes för att sätta världsrekord i längsta digitaltryckta utskriften.

I toppen av backen

Storformatsskrivaren placerades vid den högsta punkten i den berömda backen och utskriften, som bokstavligen gled ner i målfållan – och mot världsrekordet. Och med en längd på 109,04 meter placerade sig Canon i Guiness rekordbok.

Ett till synes oändligt kollage av landskapsbilder, foton av medborgare och kända personligheter från Oberstdorf samt sport- och historiska fotografier digitaltrycktes på ett speciellt väderbeständigt papper från tillverkaren Ilford. Efter 16 timmars produktionstid och en bläckförbrukning på 1,37 liter enligt Canon, så var världens längsta digitala fotoutskrift färdig.

Motiv auktionerades ut

Dessutom kopplades världsrekordet till en insamlingskampanj. De enskilda motiven i utskriften kunde senare köpas på auktion. I slutändan samlades 5000 euro in och kunde överlämnas till föreningen “Schaut hin!”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: