Grönt och orange i latexskrivare

PUBLICERAD: 28 oktober 2020
UPPDATERAD: 28 oktober
De två nya latexskrivarna från Ricoh kommer med grönt och orange bläck. Foto: Ricoh
De två nya latexskrivarna från Ricoh kommer med grönt och orange bläck. Foto: Ricoh

Ricoh utrustar sina två nya modeller latexskrivare för storformat med ytterligare två färger – grön och orange. Ricoh Pro L5160e och Ricoh Pro5130e ska visa ett bredare utbud av Pantone- och profilfärger.

Ricoh Pro L5160e och Ricoh Pro L5130e är utrustade med tre skrivarhuvuden och kan enligt tillverkaren nå en hastighet på 46,7 kvadratmeter i timmen för fyrfärgstryck i höghastighetsläge. I standardläge kan skrivarna producera 25 kvadratmeter i timmen.

Två nya färger

Med två nya tilläggsfärger, grön och orange, ska tryckerier kunna använda ett större färgutrymme, menar tillverkaren. Förutom att köra de utökade färgtonerna går det också att skriva ut dubbelt med CMYK för ökad produktivitet och CMYK plus vit för transfermedier, metalliska och mörka underlag. Latexbläcket är Greenguard-certifierat enligt tillverkaren.

Graham Kennedy, chef för industriellt tryck på Ricoh Europa.
Graham Kennedy, chef för industriellt tryck på Ricoh Europa.

De nya storformatsskrivarna styrs via ripp-lösningen Colorgate Productionserver Select. Skrivhuvudena rengörs automatiskt  och utskriftstemperaturen är låg vilket möjliggör tryck på flera olika medier.

Ökar flexibilitet

– Möjligheten att skriva ut med orange och grönt bläck för att reproducera Pantone-färger, profilfärger och hudtoner på ett exakt sätt, öppnar upp för att skapa högkvalitativa trycksaker, säger Graham Kennedy, chef för industriellt tryck på Ricoh Europa.

Maskinerna ska enligt Ricoh öka produktionsflexibiliteten hos leverantörer och tryckare. Från och med december 2020 ska maskinerna finnas tillgängliga på den europeiska marknaden, enligt tillverkaren.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)