Grönt och orange i latexskrivare

De två nya latexskrivarna från Ricoh kommer med grönt och orange bläck. Foto: Ricoh

De två nya latexskrivarna från Ricoh kommer med grönt och orange bläck. Foto: Ricoh

Ricoh utrustar sina två nya modeller latexskrivare för storformat med ytterligare två färger – grön och orange. Ricoh Pro L5160e och Ricoh Pro5130e ska visa ett bredare utbud av Pantone- och profilfärger.

Ricoh Pro L5160e och Ricoh Pro L5130e är utrustade med tre skrivarhuvuden och kan enligt tillverkaren nå en hastighet på 46,7 kvadratmeter i timmen för fyrfärgstryck i höghastighetsläge. I standardläge kan skrivarna producera 25 kvadratmeter i timmen.

Två nya färger

Med två nya tilläggsfärger, grön och orange, ska tryckerier kunna använda ett större färgutrymme, menar tillverkaren. Förutom att köra de utökade färgtonerna går det också att skriva ut dubbelt med CMYK för ökad produktivitet och CMYK plus vit för transfermedier, metalliska och mörka underlag. Latexbläcket är Greenguard-certifierat enligt tillverkaren.

Graham Kennedy, chef för industriellt tryck på Ricoh Europa.

Graham Kennedy, chef för industriellt tryck på Ricoh Europa.

De nya storformatsskrivarna styrs via ripp-lösningen Colorgate Productionserver Select. Skrivhuvudena rengörs automatiskt  och utskriftstemperaturen är låg vilket möjliggör tryck på flera olika medier.

Ökar flexibilitet

– Möjligheten att skriva ut med orange och grönt bläck för att reproducera Pantone-färger, profilfärger och hudtoner på ett exakt sätt, öppnar upp för att skapa högkvalitativa trycksaker, säger Graham Kennedy, chef för industriellt tryck på Ricoh Europa.

Maskinerna ska enligt Ricoh öka produktionsflexibiliteten hos leverantörer och tryckare. Från och med december 2020 ska maskinerna finnas tillgängliga på den europeiska marknaden, enligt tillverkaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *