Nättryckeri slår ett slag för print på återvunnet papper

Roland Keppler, vd för Onlineprinters. Foto: Pressbild

Tyska Onlineprinters klimatkompenserar och utlovar att koldioxidavtrycket blir noll för kunder som beställer tryckta produkter av återvunnet papper. Kunderna ska också slippa extra avgifter på beställningarna.

Roland Keppler, vd för Onlineprinters säger i ett uttalande att koldioxidutsläppen som uppstår i samband med tryckproduktionen kommer att klimatkompenseras helt utan extra kostnader för kunder som gör tryckbeställningar där de väljer återvunnet papper.

– Miljöskydd är mycket viktigt för våra kunder precis som det är för oss som företag. Vi har därför beslutat att erbjuda alla produkter tryckta på återvunnet papper får ett netto noll koldioxidavtryck med omedelbar verkan, utan att våra kunder behöver betala en extra avgift.

Klimatkompensationen utförs av klimatskyddsleverantören Climate Partner. I samarbete med tryckerijätten kommer de att beräkna koldioxidavtrycket för de produkter som är tryckta på återvunnet papper. Sedan bestäms den mängd koldioxidutsläpp som de ska kompensera för. Enligt Onlineprinters kommer pengarna som skjuts till användas för att stödja ett projekt som skyddar regnskogen i den brasilianska Amazonregionen samt plantering av träd i Tyskland.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Kodak: ”Stärk ditt företag med automatisering”

Hur kan man få ett effektivare arbetsflöde med hjälp av olika analysverktyg? Och hur kan automatisering av datainsamling och analys ske med AI och maskininlärning (ML)? Stephen Miller, Director Product Management på Kodak Workflow Software berättar hur företag kan frigöra både tid och resurser, och på så sätt nå tillväxt.

Publicerat av: