Epson släpper kompakta skrivare för stora format

PUBLICERAD: 3 november 2020
UPPDATERAD: 3 november

[metaslider id=”211924″]

Epson lanserar två nya storformatsskrivare, SureColor SC-T3100M och SC-T5100M. Skrivarna passar bra för företag som behöver multifunktionsskrivare på platser med begränsad arbetsyta.

SureColor SC-T3100M
SureColor SC-T3100M. Foto: Epson

De nya storformatsskrivarna SC-T3100M (24 tum) och SC-T5100M (36 tum) är kompakta lösningar som enligt Epson lämpar sig väl för tekniska ritningar, CAD-utskrifter, GIS-kartor, utskrifter av affischer för detaljhandeln samt hotell- och restaurangbranschen.

Utrustade med dammskydd

Skrivarna laddas med dokument från ovansidan som därefter skannas av en 600 dpi-skanner till olika filformat. Dessa kan därefter skickas till olika destinationer. De är också utrustade med dammskydd för att skydda utrustningen i miljöer som till exempel ett kontor på en byggarbetsplats.

Richard Garp, Business Account Manager Epson. Foto: Pressbild
Richard Garp, Business Account Manager Epson. Foto: Pressbild

Epson erbjuder bläckpatroner i två storlekar för att möta kundens behov vad gäller användning och utskriftsvolymer. Bläcket är pigmentbaserad, vattentåligt och passar bra för affischer som måste klara fuktiga miljöer. Det har också en bra ljusbeständighet vilket gör att dokument som arkiveras under en längre tid inte tappar färgen.

Stödjer molnlösning

Skrivarna stöds av Epsons plattform Cloud Solution PORT, som Sign&Print har skrivit om tidigare, och finns tillgänglig utan kostnad, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

– Det imponerande priset i kombination med kompakt design och funktioner med hög specifikation gör SC-T3100M och SC-T5100M till utmärkta alternativ för företag som behöver en tillförlitlig multifunktionsskrivare från ett betrott märke, säger Richard Garp, Business Account Manager på Epson Sverige.

SureColor SC-T3100M släpps på marknaden i december 2020 och SC-T5100M under våren 2021.

 

Läs vidare

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett