Epson släpper kompakta skrivare för stora format

Epson lanserar två nya storformatsskrivare, SureColor SC-T3100M och SC-T5100M. Skrivarna passar bra för företag som behöver multifunktionsskrivare på platser med begränsad arbetsyta.

SureColor SC-T3100M

SureColor SC-T3100M. Foto: Epson

De nya storformatsskrivarna SC-T3100M (24 tum) och SC-T5100M (36 tum) är kompakta lösningar som enligt Epson lämpar sig väl för tekniska ritningar, CAD-utskrifter, GIS-kartor, utskrifter av affischer för detaljhandeln samt hotell- och restaurangbranschen.

Utrustade med dammskydd

Skrivarna laddas med dokument från ovansidan som därefter skannas av en 600 dpi-skanner till olika filformat. Dessa kan därefter skickas till olika destinationer. De är också utrustade med dammskydd för att skydda utrustningen i miljöer som till exempel ett kontor på en byggarbetsplats.

Richard Garp, Business Account Manager Epson. Foto: Pressbild

Richard Garp, Business Account Manager Epson. Foto: Pressbild

Epson erbjuder bläckpatroner i två storlekar för att möta kundens behov vad gäller användning och utskriftsvolymer. Bläcket är pigmentbaserad, vattentåligt och passar bra för affischer som måste klara fuktiga miljöer. Det har också en bra ljusbeständighet vilket gör att dokument som arkiveras under en längre tid inte tappar färgen.

Stödjer molnlösning

Skrivarna stöds av Epsons plattform Cloud Solution PORT, som Sign&Print har skrivit om tidigare, och finns tillgänglig utan kostnad, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

– Det imponerande priset i kombination med kompakt design och funktioner med hög specifikation gör SC-T3100M och SC-T5100M till utmärkta alternativ för företag som behöver en tillförlitlig multifunktionsskrivare från ett betrott märke, säger Richard Garp, Business Account Manager på Epson Sverige.

SureColor SC-T3100M släpps på marknaden i december 2020 och SC-T5100M under våren 2021.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *