Litet verktyg för färgkontroll

Den nya densitometern från Roland DG är USB-driven, liten och kan styras via Versaworks-programvaran. Foto: Roland DG

Roland DG introducerar densitometern VW-S1, ett litet verktyg avsett att säkerställa färgkvaliteten över en utskrift eller mellan flera utskriftssystem.

Verktyget är en USB-enhet i fickformat och använder funktionen “Printer-Color-Matching” i programmet Roland Versaworks 6.8. Enligt Roland DG kan till exempel större upplagor eller uppdelad XXL-grafik enkelt kunna skapas på flera utskriftssystem utan att färgskillnader syns. Den kompakta densitometern VW-S1 kan även användas för att uppnå samma färgkvalitet på återkommande utskriftsjobb i ett och samma utskriftssystem.

Den nya versionen av RIP- och utskriftshanteringsprogramvaran Versaworks 6.8 erbjuder ett antal nya funktioner, inklusive hantering av simuleringsprofiler, jobbbuntning (Multi Job Grouping) och ett nytt Pantone-bibliotek.

Enligt Roland DG är densitometern kompatibel med skrivarna och skärplottrarna TrueVis, VersaCamm, VersaStudio och VersaUV.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *