Litet verktyg för färgkontroll

PUBLICERAD: 9 november 2020
UPPDATERAD: 9 november
Den nya densitometern från Roland DG är USB-driven, liten och kan styras via Versaworks-programvaran. Foto: Roland DG

Roland DG introducerar densitometern VW-S1, ett litet verktyg avsett att säkerställa färgkvaliteten över en utskrift eller mellan flera utskriftssystem.

Verktyget är en USB-enhet i fickformat och använder funktionen ”Printer-Color-Matching” i programmet Roland Versaworks 6.8. Enligt Roland DG kan till exempel större upplagor eller uppdelad XXL-grafik enkelt kunna skapas på flera utskriftssystem utan att färgskillnader syns. Den kompakta densitometern VW-S1 kan även användas för att uppnå samma färgkvalitet på återkommande utskriftsjobb i ett och samma utskriftssystem.

Den nya versionen av RIP- och utskriftshanteringsprogramvaran Versaworks 6.8 erbjuder ett antal nya funktioner, inklusive hantering av simuleringsprofiler, jobbbuntning (Multi Job Grouping) och ett nytt Pantone-bibliotek.

Enligt Roland DG är densitometern kompatibel med skrivarna och skärplottrarna TrueVis, VersaCamm, VersaStudio och VersaUV.

 

Läs vidare

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Ricoh visar tekniker som ger tillväxt på Fespa

”Innovationsdrivna marknadsutvecklingsmöjligheter” kommer att avslöjas på Fespa. Det lovar Ricoh inför mässan i Amsterdam.
Ricoh-Graham-Kennedy

Agfa och EFI inleder samarbete: "En milstolpe"

Agfa och EFI meddelar att de ingått ett strategiskt partnerskap. Genom att samarbeta ska de två jättarna inom inkjet kunna dra fördel av varandras spetskompetenser samt driva utveckling och innovation.
EFI Agfa 2

Epson lanserar instegsmodell av DTG med vitt bläck

Epson lanserar en DTG-skrivare på instegsnivå med vitt bläck för mörka tyger. Släppet ska möta den kraftigt växande efterfrågan.
F1000_2

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke