Mimaki lanserar två instegsmaskiner: ”Modeller som har allt”

PUBLICERAD: 9 november 2020
UPPDATERAD: 9 november
Simon Nyman, produktchef hos Signcom, återförsäljare för Mimaki i Norden gläds åt tillverkarens två produktsläpp på storformatssidan.

Två nya storformatsskrivare för rullmaterial från Mimaki släpps på den europeiska marknaden. Signcom, distributör i Norden, startar försäljningen av de två instegsmodellerna.

– Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa nya modeller som har allt – kvaliteten, stabiliteten, tekniken och ett attraktivt pris, säger produktchefen Simon Nyman.

I den nya 100-serien från Mimaki presenteras två instegsmodeller för storformat. Både skriver ut från rulle till rulle. De nya maskinerna är uv-printern UJV100-160 och solventprintern JV100 -160. Enligt tillverkaren kan maskinerna producera en mängd applikationer för både inomhus och utomhus. Högkvalitativa utskrifter och produktivitet till en minimal kostnad för användaren, är utmärkande för båda maskinerna, skriver de vidare.

Uv-printern UJV100-160.

Mimakis distributör i Norden är Signcom. Produktchef Simon Nyman kommenterar de nya maskinsläppen:

– Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa nya modeller som har allt, kvaliteten, stabiliteten, tekniken och ett attraktivt pris. Dessutom hjälper vi till under hela processen från rådgivning till installation och ger tips och inspiration på vägen.

Solventprintern använder det nyutvecklade eco-solventbläcket AS5 som sägs torka snabbt. Det är ett bläck som ska minska kornighet och möjliggöra fina detaljer även när stora volymer bläck används i utskriften. Andra fördelar som pekas ut är att bläcket har hög reptålighet och hållbarhet utomhus. Det nya AS5-bläcket erbjuds i både dubbel CMYK – fyra- och åttafärgsläge – med tilläggsfärgerna light cyan, light magenta, orange och light black.

Solventprintern använder Mimakis eget utvecklade eco-solventbläcket AS5.

För uv-printern Mimakis finns uv-bläcket, LUS-190. Det kan användas till att skriva ut pvc-material och obestruket, exempelvis PET-film och papper. Genom att bläcket exponeras och härdas med uv-ljus så blir hanteringen snabbare, utan behov av avgasning efter utskrift, enligt tillverkaren. Mimakis kärntekniker finns med som standard. Exempel på det är enheten Nozzle check unit som kontrollerar och rengör skrivhuvudets munstycken. En annan är Nozzle recovery system som per automatik ersätter missade munstycken med andra

Båda skrivarna i 100-serien använder Mimakis nyutvecklade funktion, Dot Adjustment System, som automatiskt ställer in och positionerar bläckdropparna, oavsett vilka typer av printmedia användaren växlar mellan.

Mimaki har också inkluderat sin nya RIP-programvara ”RasterLink7” i de nya modellerna. Kärnmotorn i programvaran är Harlequin RIP, utvecklad av Global graphics software limited. Enligt Mimaki kan ripp-tiden minskas med upp till 25 procent.

UJV100-160 kommer att vara tillgänglig i december 2020 och JV100-160 i januari 2021.

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Cykelfantast ska få Storbildsbolaget att växla upp

Efter några år på ett cykelföretag återvänder den tidigare försäljningschefen Patrick Söderberg till Storbildsbolaget. Som vice vd ska han få Helsingborgsföretaget att växla upp sina strategiska planer för framtiden.  
IMG_3878

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5