Mimaki lanserar två instegsmaskiner: ”Modeller som har allt”

Simon Nyman, produktchef hos Signcom, återförsäljare för Mimaki i Norden gläds åt tillverkarens två produktsläpp på storformatssidan.

Två nya storformatsskrivare för rullmaterial från Mimaki släpps på den europeiska marknaden. Signcom, distributör i Norden, startar försäljningen av de två instegsmodellerna.

– Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa nya modeller som har allt – kvaliteten, stabiliteten, tekniken och ett attraktivt pris, säger produktchefen Simon Nyman.

I den nya 100-serien från Mimaki presenteras två instegsmodeller för storformat. Både skriver ut från rulle till rulle. De nya maskinerna är uv-printern UJV100-160 och solventprintern JV100 -160. Enligt tillverkaren kan maskinerna producera en mängd applikationer för både inomhus och utomhus. Högkvalitativa utskrifter och produktivitet till en minimal kostnad för användaren, är utmärkande för båda maskinerna, skriver de vidare.

Uv-printern UJV100-160.

Mimakis distributör i Norden är Signcom. Produktchef Simon Nyman kommenterar de nya maskinsläppen:

– Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa nya modeller som har allt, kvaliteten, stabiliteten, tekniken och ett attraktivt pris. Dessutom hjälper vi till under hela processen från rådgivning till installation och ger tips och inspiration på vägen.

Solventprintern använder det nyutvecklade eco-solventbläcket AS5 som sägs torka snabbt. Det är ett bläck som ska minska kornighet och möjliggöra fina detaljer även när stora volymer bläck används i utskriften. Andra fördelar som pekas ut är att bläcket har hög reptålighet och hållbarhet utomhus. Det nya AS5-bläcket erbjuds i både dubbel CMYK – fyra- och åttafärgsläge – med tilläggsfärgerna light cyan, light magenta, orange och light black.

Solventprintern använder Mimakis eget utvecklade eco-solventbläcket AS5.

För uv-printern Mimakis finns uv-bläcket, LUS-190. Det kan användas till att skriva ut pvc-material och obestruket, exempelvis PET-film och papper. Genom att bläcket exponeras och härdas med uv-ljus så blir hanteringen snabbare, utan behov av avgasning efter utskrift, enligt tillverkaren. Mimakis kärntekniker finns med som standard. Exempel på det är enheten Nozzle check unit som kontrollerar och rengör skrivhuvudets munstycken. En annan är Nozzle recovery system som per automatik ersätter missade munstycken med andra

Båda skrivarna i 100-serien använder Mimakis nyutvecklade funktion, Dot Adjustment System, som automatiskt ställer in och positionerar bläckdropparna, oavsett vilka typer av printmedia användaren växlar mellan.

Mimaki har också inkluderat sin nya RIP-programvara “RasterLink7” i de nya modellerna. Kärnmotorn i programvaran är Harlequin RIP, utvecklad av Global graphics software limited. Enligt Mimaki kan ripp-tiden minskas med upp till 25 procent.

UJV100-160 kommer att vara tillgänglig i december 2020 och JV100-160 i januari 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: