Mimaki lanserar två instegsmaskiner: ”Modeller som har allt”

Simon Nyman, produktchef hos Signcom, återförsäljare för Mimaki i Norden gläds åt tillverkarens två produktsläpp på storformatssidan.

Två nya storformatsskrivare för rullmaterial från Mimaki släpps på den europeiska marknaden. Signcom, distributör i Norden, startar försäljningen av de två instegsmodellerna.

– Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa nya modeller som har allt – kvaliteten, stabiliteten, tekniken och ett attraktivt pris, säger produktchefen Simon Nyman.

I den nya 100-serien från Mimaki presenteras två instegsmodeller för storformat. Både skriver ut från rulle till rulle. De nya maskinerna är uv-printern UJV100-160 och solventprintern JV100 -160. Enligt tillverkaren kan maskinerna producera en mängd applikationer för både inomhus och utomhus. Högkvalitativa utskrifter och produktivitet till en minimal kostnad för användaren, är utmärkande för båda maskinerna, skriver de vidare.

Uv-printern UJV100-160.

Mimakis distributör i Norden är Signcom. Produktchef Simon Nyman kommenterar de nya maskinsläppen:

– Vi är otroligt glada att kunna erbjuda dessa nya modeller som har allt, kvaliteten, stabiliteten, tekniken och ett attraktivt pris. Dessutom hjälper vi till under hela processen från rådgivning till installation och ger tips och inspiration på vägen.

Solventprintern använder det nyutvecklade eco-solventbläcket AS5 som sägs torka snabbt. Det är ett bläck som ska minska kornighet och möjliggöra fina detaljer även när stora volymer bläck används i utskriften. Andra fördelar som pekas ut är att bläcket har hög reptålighet och hållbarhet utomhus. Det nya AS5-bläcket erbjuds i både dubbel CMYK – fyra- och åttafärgsläge – med tilläggsfärgerna light cyan, light magenta, orange och light black.

Solventprintern använder Mimakis eget utvecklade eco-solventbläcket AS5.

För uv-printern Mimakis finns uv-bläcket, LUS-190. Det kan användas till att skriva ut pvc-material och obestruket, exempelvis PET-film och papper. Genom att bläcket exponeras och härdas med uv-ljus så blir hanteringen snabbare, utan behov av avgasning efter utskrift, enligt tillverkaren. Mimakis kärntekniker finns med som standard. Exempel på det är enheten Nozzle check unit som kontrollerar och rengör skrivhuvudets munstycken. En annan är Nozzle recovery system som per automatik ersätter missade munstycken med andra

Båda skrivarna i 100-serien använder Mimakis nyutvecklade funktion, Dot Adjustment System, som automatiskt ställer in och positionerar bläckdropparna, oavsett vilka typer av printmedia användaren växlar mellan.

Mimaki har också inkluderat sin nya RIP-programvara “RasterLink7” i de nya modellerna. Kärnmotorn i programvaran är Harlequin RIP, utvecklad av Global graphics software limited. Enligt Mimaki kan ripp-tiden minskas med upp till 25 procent.

UJV100-160 kommer att vara tillgänglig i december 2020 och JV100-160 i januari 2021.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *